Sat Cafe  uydu forumları Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu

Ana Sayfa   Form   
Go Back   Sat Cafe uydu forumları Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu >
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·. UYDU ALICILARI VE EKİPMANLARI .·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯) > LİNUX TABANLI UYDU ALICILARI > Dreambox > DM 500S

Satcafesi.Net Konu Bilgileri Lütfen Emeğe Saygı Gösterelim Bir Teşekkür Çokmu ?
Konu Başlığı
PLi Image - CIFS olarak mount ederek pc harddiskine video kayıt(Dreambox 500s recordi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler  
Görüntülenme Sayısı
109

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-08-2011, 16:22
AKHİSAR LI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AKHİSAR LI AKHİSAR LI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

Üye Numarası : 537
Tecrübe Puanı: 34
AKHİSAR LI is a jewel in the roughAKHİSAR LI is a jewel in the roughAKHİSAR LI is a jewel in the roughAKHİSAR LI is a jewel in the rough
Standart PLi Image - CIFS olarak mount ederek pc harddiskine video kayıt(Dreambox 500s recordi

Tüm oto sistemi fırsatları için tıklayın !

ALINTI: hedesel

Öncelikle pcniz üzerinde bir klasör açınız bu noktada kritik olarak daha sonra paylaşıma açacağınız bu klasörün içerisinde daha sonra Dreambox cihazınız videolarını kayıt edeceğiniz 'movie' klasörünün olmasıdır, cihazımız movie klasörünü görerek kayıt yapabilmektedir.Ben dreambox isimli bir klasör oluşturdum ve içerisine movie, music ve photo olarak ayrı klasörler oluşturdum, daha sonra bu dreambox isimli klasöre yazma yetkisi vererek paylaşıma açtım.
Kaynak: Sat Cafe uydu forumları Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu http://satcafesi.net/forum/dm-500s/7233-pli-image-cifs-olarak-mount-ederek-pc-harddiskine-video-kayyt-dreambox-500s-recordi.html

Daha sonra bilgisayarımda TR isimli bir kullanıcı oluşturdum ve bu kullanıcıya TRTRTRTR şeklinde şifre tanımladım, bu kullanıcı ve şifre dreambox üzerinde CIFS olarak tanımlanacak erişimde (mount etme aşamasında) kullanılmakta.

Cihazımda Settings menüsünün altında yer alan - External mounts settingste Host/IP olarak harddiskine yazacağım pcmin ipsi olan 192.168.2.2yi yazdım, dir:bilgisinin karşısına pc üzerinde paylaştırdığım dreambox klasörünü ismini Localdir: /media (Bu dreambox cihazı üzerindeki klasörün ismi /media olması önemlidir.) Options:rw (read- videoyu yazabilmek için gerekli) User:TR (pc üzerinde daha önce tanımladığım kullanıcı ismi) Pass:TRTRTRTR pc üzerindeki kullanıcımın şifresi.)

PLi® Iolite yüklü Dreambox 500s cihazımdaki Settings altında bulunan Recording and playing settings menüsünde de dreambox on 192.168.2.2 yi seçerek Dreamboxıma hardisk tanımlamayı sorunsuzca tamamladım.

Dreambox cihaz üzerinden kayda başlamayı malesefe inceleyecek vaktim olmadı, bu bilgiye sahip olan arkadaşlar paylaşırsa bu başlığımız daha verimli olacaktır, ama enigme web konsoldan kayıda başlamak ve bitirmek aşağıdaki gibi oluyor.

Ayrıca ileri tarihli/zamanlı kayıt ise webden dreamboxa eriştikten sonra 'Box Control' altındaki 'timer edit' başlığından yapılabilmektedir.('Add' butonuna bastıktan sonra aşağıdaki ekrandan ileri zamanlı tanımlama yapılabilmekte.)

Bu menüde bir çok seçenekte mevcut örneğin 'After event do:' bölümünden kayıt sonrası cihazı uyku moduna almanız bile mümkün.

Sitemize Destek İçin Lütfen gittigidiyor reklamlarına Günde 1 Kere Tıklayınız...

Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks

Etiketler
500s, cifs, ederek, harddiskine, image, kayıtdreambox, mount, olarak, pli, recordi, video

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil