![]() |
| | |||||||
| |||||||
| ||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
| Tüm oto sistemi fırsatları için tıklayın ! arkadaşlar dm 800 cihazımıza bilerek yada yanlışlıkla orjinal yazılım attığımızda en kolay yolu siz söyleyeyim sorunu çözmek için 1.orjinal yazılımı attık ve ön panelde error veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi hata mesajları var vede cihazımıza ıp den bağlanamıyoruz. . ![]() 2.yapacağımız ikinci olarak DreamUP V1.3.3.4 programıyla com porttan bağlanıyoruz . flash dediğinde biz sadece şunu yapacağız bir saat beklemenize gerek yok.... 3. bu dosyaları her yerden bulabileceğiniz için buraya koymayacaktım ama aşağıya linkini verdim. secondstage-dm800-69.nfi veya 72.nfi olan dosyalarımızdan birini dreamup la cihazımıza atıyoruz. hemen 1-2 saniyede tamam.cihazımızı şimdi açabiliriz. 4.ister yeniden yazılım yükleyin browserden isterseniz işlemimize devem edelim ufak bir ayrıntı kaldı, 5.tuneri tanıtabilmemiz için, çünkü cihazımız açıldığında bir hata verecek.. hardware could not be verified.please contact dream multimedia support. tuner hatasıdır. çözümü dvb module yüklemekdir. temp içine atılcak cihazdan manuel yada telnet ten şu komutu vererek yükleyeceğiz ipkg install /tmp/*.ipk orjinal olanlar ona göre klon lar ona göre yükleyecek flashfxp ile cihazımıza bağlanıyoruz ve lib\modules\***\extra ya giriyoruz ve vermis oldugum dosyadaki bcm7401.ko ve stb-core.ko dosyalari dreamboxun icine atiyoruz ve üzerine hepsini yazdiriyoruz. 6.Yükleme bittikten sonra CHMOD 644 veriyoruz.cihazımızı hem kurtarmış hem vakitten kazanmış hemde patchlemiş oluyoruz.. 7.patchleme işini geçelim bir saat dreamupla cihazı kurtarmaktan iyidir. ıpyi gördüğümüzde hemen yenibir klon yazılım yüklyebiliriz bir kaç dakika içinde..... bu dosyaları aşağıda veriyorum bilakis denedim ... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerine yazdirma bazen 2-3 dakika sürebilir acele etmeyin 6. sonra cihazımızı yeniden başlatacağız. yani restart. bu işlemler yaklaşık 5 dakika gibi bir zaman alacak bir saat beklemekten çok iyidir arkadaşlar -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- arkadaşlar. Bu yazımda e2'ye original image yüklemenin internet browser ile nasıl yapıldığını anlatacağım. dm 800' image'ları RS232 kablosu ile normal yükleme yapma ortalama 70-80 dakika sürüyor. Ama internet browser ile ortalama 1-2 dakika içinde işlem bitiyor. Kullanıma hazır hale geliyor. İşlemlerimiz şöyle.. Önce Cihazın fişini çekip takın ve öndeki sitanbay düğmesine basılı tutun ![]() STOP yazısını görünceye kadar basılı tutuyoruz. STOP yazısını gördükten sonra butonu bırakıyoruz. Butonu bıraktıktan hemen sonra cihazın IP no'su Display'de çıkacaktır. . ![]() cihazı böylece bırakıyoruz. Artık original image'ı yüklemeye hazırız. ![]() Bilgisayardan İnternet browser'ı açıp sizin cihazın display'inde çıkan IP no'sunu yazın ve Enter tuşuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz. ve resimdeki gibi yapacaksınız . ![]() . ![]() ![]() . ![]() . ![]() REBOOT yapıyoruz. İşlem bitmiştir. Kolay gelsin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] DreamUp ile yükleme Kaynak: Sat Cafe uydu forumları Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu http://satcafesi.net/forum/dm-800-hd/9920-dm-800-explorer-ve-dreamup-ile-image-yuekleme-resimli.html [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ==DREAMUP ile Image Yükleme== Arkadaslar, bu yontemle image yuklemek biraz uzun surdugu icin sizlere tavsiyem bunu sadece asagida yazacagim durumlarla karsilasirsaniz yukleyiniz. yükleme yapma ortalama 70-80 dakika sürüyor. 1-) Cihaz hicbir sekilde acilmadigi zaman. 2-) Cihaza baska bir sekilde yazilim atamadiginiz zaman 3-) orjinal image yüklemeniz gerektiyi zaman Gerekenler : 1-) RS-232 Seri kablo. 2-) Seri portu olan bir PC (USB to RS232 donusturuculer de calisiyor) 3-) Dreamup programi
__________________ |
|
| ||||
| ||||
DM800 HD cihazımıza Explorer yada Firefox üzerinden nasıl image atılır. Resimli olarak anlatalım.
__________________ |
|
| |||
| |||
|
Emeğinize sağlık.
|
|
| |||
| |||
|
teşekürler