gittigidiyor

4K Ekranlar Henüz Hayatımıza Girmişken 8K Ekranlar Geliyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4k-ekranlar-henuz-hayatimiza-girmisken-8k-ekranlar-hayatimiza-giriyor-705x290.png
Teknolojinin ana vatanı Japonya teknolojiyi alt üst eden yeni bir gelişmeye daha imza attı. Dünyanın ilk 8K çözünürlüklü 17.3 inç monitörünün tanıtımı yapıldı.Dünya üzerinde ekran teknolojileri son dönemde bir hayli gelişti. Zira artık akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve televizyonlar için oldukça yüksek çözünürlüğe ve kaliteli görüntüye sahip ekranlar üretilebiliyor. Bu konuda bir gelişmede Japonya merkezli bir firmanın piyasaya sürdüğü yeni ekranla yaşandı. Özellikle akıllı telefonlara ve tabletlere ürettiği ve ünlü firmalara sattığı ekranlar ile tanıdığımız Japan Display isimli firma 8K çözünürlüğe sahip LCD ekran üreterek karşımıza çıktı.

8K çözünürlüğe sahip bu ekran panelinin boyutu ise 17.3 inç. Yani neredeyse 43.9 cm civarında. Bir hayli gelişmiş bir panele sahip olan bu ekranın henüz nerede kullanılacağı açıklanmadı. Ancak özellikle tıbbi araçlarda bu tarz ekranlara gereksinim duyulduğunu iyi biliyoruz. İlerleyen günlerde bu konuda önemli gelişmeler yaşayacağız gibi görünüyor.

4k%208k%20uhdtv%20uhd.jpg


İnç başına 510 piksel içeren (550 ppi) görüntü paneli, yüksek çözünürlüğün yanı sıra yüksek fps değeri desteğiyle göz dolduruyor. Oyuncuların bu duruma bazı itirazları olabilir. Ne de olsa, çoğuoyun sistemi bırakın 8K’yı 2K çözünürlüğü bile zor kaldırıyor. Dünyanın ilk 8K 17 inç LCD ekranlı televizyonu, CEATEC 2015 fuarında sergilenecek.

0914N-Sharp_article_main_image.jpg




 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst