gittigidiyor

Android Google Play Mi Yoksa iOS App Store Mi Daha İyi?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android Google Play Mi Yoksa iOS App Store Mi Daha İyi?[/h][h=2]Android ve iOS karşılaştırması sürekli yapılırken bu iki işletim sisteminin uygulama mağazası olan App Store ve Google Play de sürekli karşılaştırmalara tabi tutuluyor. Google Play Store App Store arasında yapılan karşılaştırmalarda hangi uygulama mağazasının daha güvenli ve yüksek kullanıcı sayısına sahip olduğu detaylı bir şekilde araştırıldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-google-play-mi-yoksa-ios-app-store-mi-daha-iyi.jpg
Dünya genelinde en çok kullanılan iki işletim sistemi olan Android ve iOS bu bakımdan kendi alanlarında oldukça iddialı ve güçlü.
Uygulama Sayılarında Durum Ne?
Yapılan karşılaştırmalar ilk olarak uygulama sayısı üzerine yapılırken Google Play Store'de 2.2 milyon uygulamanın bulunduğu belirtildi. iOS’ta ise bu rakam 2 milyon ile sınırlandırıldı. Uygulama sayısına bakıldığında özellikle uygulama sayısı olarak Google Play Store dünya genelinde lider durumda. 2 milyon uygulama sayısı ile App Store Google Play’in ardından ikinci sırada yer alıyor.
Artışta Çok Fark Yok
2008 yılında piyasaya sunulan App Store 8 yıllık bir süre içerisinde iki milyonluk bir uygulama sayısına ulaşmış durumda. Üstelik içeriğin yüzde 23'lük bir bölümü oyunlardan oluşuyor. Android cephesinde ise 2016 Haziran ayı itibariyle 2.2 milyon barajı geçirilmiş durumda. Fakat artış konusunda 2 uygulama mağazasının birbirine karşı net bir üstünlüğü bulunmuyor.
Üstelik App Store için farklı bir durumdan da söz etmek mümkün. Öyle ki Google Play Store üzerinden uygulama yayınlamak çok daha kolay. Biraz daha kapalı kutu şeklinde olan App Store için güvenlik daha ön planda. Bu bakımdan Apple mağazasına uygulama eklemek isteyen kişilerin pek çok farklı kriteri yerine getirmesi gerekirken yayına alınacak uygulamalar için de çok farklı testler yapılıyor. Bu bakımdan güvenlik denildiğinde de ön plana çıkmayı başaran App Store oluyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst