gittigidiyor

ASUS Fan Xpert 3 Kullanım Rehberi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ASUS Fan Xpert 3 Kullanım Rehberi: Daha sessiz bir PC
Fanları optimize ederek bilgisayarınızın sessiz ve serin çalışması için Fan Expert 3 kullanım rehberinden yararlanabilirsiniz…

Bilgisayarınızın kasasından gelen sesi azaltabilirsiniz. Sıvı ya da hava soğutma farkı olmadan, kasa içerisindeki soğutucuları ya da işlemci soğutucuyu daha sessiz ama verimli çalışacak hale getirebilirsiniz.
Yeni ASUS Skylake serisi anakartları incelerken bu anakartlar ile birlikte yeni sürüme yükseltilen Fan Xpert 3 yazılımını nasıl kullanacağımıza yakından bakıyoruz. ASUS’un Fan Expert 3 yazılımı ASUS anakartlarda kullanılabiliyor. Yazılımı indirmek için anakartınızın sayfasındaki destek bölümünü kullanabilirsiniz. Örneğin daha önce incelemesini yaptığımızASUS Z170 Deluxe modeli için, ya da bu rehberde kullandığımız Z170 Pro Gaming için hazırlanan sayfalarda yazılımın indirme bağlantısı sunuluyor.
Peki Fan Xpert 3 ne yapıyor? Fanın devrini yani dönme hızını değiştiriyor. Farklı voltajlar uygulayarak ölçüm yapıyor. Sıcaklık, dönme hızı, soğutma ve fanın kontrol aralığını sisteminiz için keşfediyor.

Neden? Her fan aynı değil, bu yüzden denenmesi gerekiyor. Fan Xpert 3 bunu denedikten sonra kullanıcıya bir rapor sunuyor. Daha sonra tercihe göre yüksek performanslı soğutma ila sessiz çalışma arasında değişik aralıklarda kolay kontrol imkanı sunuyor.
Bu tür yazılımlar arasında Fan Xpert 3’ü özellikle beğenme sebebimiz teoride olduğu kadarpratikte de işe yarar olması. Pek çok farklı sürüm ve yazılım test ettik ancak bunların arasında ASUS’un Fan Xpert 3 yazılımı ön plana çıkmayı başardı ve pek çok farklı fan ile gerçekten sistemi sessizleştirdi. Siz de sisteminizi ücretsiz sunulan bu yazılım sayesindedaha sessiz ve serin hale getirerek daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.
Elbette yazılımın kontrol edeceği fanların anakart üzerine takılı olması gerektiğini belirtelim. Anakart üzerindeki fan yuvasına takılı olmayan soğutma tertibatlarını ya anakarta bağlamanız, ya da kasaya takılan harici kontrol donanımları alıp kullanmanız gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst