gittigidiyor

ASUS'tan PC satışları hakkında açıklama geldi...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Her ne kadar lojistikte yaşanan sorunlar, dünya çapında bilgisayar fiyatlarının artmasına yol açsa da, teknoloji dünyasını olumlu etkileyen bir satış ivmesi yakalandı.Tayvanlı bilgisayar üreticisi Asus ise 2022 yılında PC pazarındaki arzın talepten daha fazla olacağını iddia etti.Görünüşe göre Asus, pandemide kazanılan ivmenin istikrarlı kalmasını sağlamak için dev yatırımlar yaptı. Tüm bu yatırımlar bilgisayar fiyatları tarafında nasıl bir etki yapar?

Asus yöneticisi aslında Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika’daki bilgisayar pazarının halihazırda düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.Lee’ye göre satışlardaki düşüş trendi, önümüzdeki aylarda da devam edecek. Ancak Asus, 2022 yılından itibaren stok sorunları yaşamayacaklarını ifade etti.

Bilgisayar stoklarında sorun oluşmaması ise hem sıfır hem de ikinci el PC pazarını olumlu yönde etkileyecek.Pazardaki “arzın talepten daha fazla olacağını” ifade eden Asya-Pasifik Baş Pazarlama Sorumlusu Rex Lee, stokların artmasıyla birlikte fiyatların düşebileceği mesajını verdi.

Notum;Ben Türkiye'deki satıcıların bu paralelde hareket etmeyeceğini düşünüyorum.eğer daha ucuza olabilecek deniliyorsa bizim AVM ve satıcılar üstüne 5 Kat daha koyup tüketicinin alım zorluğunu devam ettirecektir.....Olmadı Devlet üstüne ÖTV bindirip tüketiciye ulaşmasını daha da zorlaştıracaktır....Bu nasıl serbest piyasa kuralı ise....hangi kuralına uydukları da meçhul.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst