gittigidiyor

Bakan Ersoy açıkladı: 1000 TL değil 5000 TL vergi alınacak

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bakanlık'tan tatil beldelerinde evi olan yaz sezonunu ev kiraları ile geçindirmek isteyenlere üzen haber geldi. İzmir, Antalya ve Muğla gibi illerde evini kiralayanlar dikkat bu haber sizin için.

Antalya, İzmir ve Muğla'da kiralık evi olanlar DİKKAT! Bakan Ersoy açıkladı: 1000 TL değil 5000 TL vergi alınacak- Bakan Ersoy, günübirlik ev kiralayarak fazladan para kazanan ev sahipleri için özellikle yazlık beldelerde harekete geçileceğini açıkladı. Günübirlik evlere karşı olmadıklarının altını çizen Ersoy, "Sadece dünyada olduğu gibi belli bir belgelendirme ile mevzuatlara uygun şekilde yapılması taraftarıyız." ifadelerini kullandı. Düzenlemenin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

KAYIT DIŞI VE VERGİ ÖDEMİYORLAR

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Sektörde AirBNB olarak tarif edersiniz, biz günübirlik kullanım diyoruz. Bu tarz evlere açıkçası bir mevzuat çalışması Bakanlığımız başlattı yıl sonuna kadar da hayata geçireceğiz" dedi. Paylaşımlı ev modelleri çerçevesinde özellikle dünyada artan bir pazar payı söz konusu. Sadece Airbnb’nin 200 ülkede 1 milyona yakın ev üzerinde kiralama operasyonu var ve birçok ülkede irili ufaklı bu tür kiralama platformları var.


Maalesef bunların önemli bir kısmı yapılan iş ve işlemler çerçevesinde kayıt dışıdır. Kayıt dışı olarak kastettiğimiz buradan elde edilen gelirlerin mal sahipleri tarafından doğru beyan edilmemesi, aynı zamanda kiralamaları yapan platformların ülkemizde temsilcisi ve şirketleri bulunmaması nedeniyle işlemlerden komisyon almaları, ancak herhangi bir vergi ödemiyor olmalarıdır.

Buradaki aracıların aracı hizmet bedeli alıp aslında bunlara ilişkin mali açılardan sorumluluklarından kaçınmaları olarak ifade edebiliriz.

Turizm sektöründe, kayıt dışı günübirlik kiralama sorunu gündemde. Yabancılar aldıkları evleri turistlere kayıt dışı kiralıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu durumu engellemek için yeni bir mevzuat hazırlıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst