gittigidiyor

Beyaz Eşya devi Profilo iflas etti....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
profilo-9rpQ_cover.jpg



Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne ait iki şirket için iflas kararı verildi. Bir zamanların sanayi devi holdingi iflasa götüren süreç, nasıl başladı? İşte Hürriyet'in haberinden çarpıcı ayrıntılar...


Bir dönem tesislerinde binlerce kişinin çalıştığı, vergi rekorları kıran, en büyük sanayi listelerinde yer alan Profilo Holding geçen perşembe İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde görülen bir davada sessiz sedasız bir biçimde ‘yok olan şirketler’ arasına girdi.


Kiralık küçük bir dükkanda kurulmuştu


Geçen yıl vefat eden iş insanı Jak Kamhi’nin, kiralık küçük bir iş yerinde temelini attığı ancak yıllar içinde Türkiye sanayisinin güçlü oyuncularından biri konumuna gelen holdingi iflasa sürükleyen dava ise ilgi çekici. Profilo Grubu şirketlerinin avukatlığını üstlenen, kurucu Jak Kamhi ile de yakın ilişkisi olan ünlü avukat Sümer Altay, takip ettiği önemli bir dosyadaki vekâlet ücreti ödenmediği gerekçesi ile grup ile karşı karşıya geldi. Anılan dosyadan uzaklaştırılan Av. Altay, vekâlet ücretinin ödenmesi için girişimde bulundu ancak olumlu bir sonuç elde edemedi.


2.5 milyon liralık alacağı için dava açtı


Avukat Altay bu kez, 2.5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ’ye karşı Iflas davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme depo kararı verdi. Depo kararına rağmen ödeme yapılmayınca Profilo için kaçınılmaz sona gidildi. Geçen perşembe gün yapılan duruşmada Altay’ın avukatları “Borç ödenmedi. Davalıların ayrı ayrı iflasına karar verilsin” dedi. Davalı şirketlerin avukatı ise “Davanın reddine karar verilmesini istiyoruz” dedi.


İki şirket için tasfiye sürecine geçildi


Tarafların taleplerini alan mahkeme kararını verdi. Mahkeme 11 Kasım günü saat 13. 40 itibari ile 104 milyon TL sermayeli Profilo San. ve Tic. AŞ ile, 65 milyon TL sermayeli Profilo Holding AŞ’nin iflasına karar verdi. Anılan iki şirketin kuruluş tarihi ise yarım asrı devirmiş durumda. Profilo Sanayi AŞ 1965 yılında kurulurken, Profilo Holding AŞ’nin kuruluşu ise 1971 olarak kayıtlarda yer alıyor. Mahkemenin verdiği iflas kararı sonrası süreç şu şekilde işleyecek. İki şirket için tasfiye sürecine geçilecek. Karara itiraz hakkı söz konusu.


 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Yazık böyle köklü bir kuruluşun böyle iflası üzücü tabii ki....Hala evimizdeki bazı eşyalar profilo markasının geriye kalanlarıdır..Üzüldüm,alıcı da haklı ama karşılıklı dialog kurulamamış belli ki...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst