gittigidiyor

Bilim insanları Grönland'da 2 milyon yıl öncesine ait DNA buldu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bilim insanları Grönland'da iki milyon yıl öncesine ait DNA bulduklarını açıkladı. Buzul Çağı'na ait tortul tabakalardan alınan en eski DNA parçalarının keşfi, paleogenetik alanında yeni bir çığır açtı.

DNA parçaları Kap Kopenhag olarak adlandırılan Grönland'ın en kuzey ucundaki tortul tabakalarda keşfedildi.

Kopenhag Üniversitesi öğretim üyelerinden Mikkel Winther Pedersen, DNA'nın hayatta kalma süresinin bir milyon yıl olduğu sanıldığını belirterek şimdi bunun iki katı uzun süre hayatta kalan bir örneğin keşfedildiğine dikkat çekti.


AFP haber ajansına konuşan Pedersen "Genetik çalışmalar açısından daha önce var olduğunu düşündüğümüz bariyeri kırdık" dedi.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmanın baş yazarı Pederson bulunan parçaların bugün bildiğimiz Dünya'nın hiçbir yerinde görülmeyen bir çevreden geldiğini belirtti. DNA'ın donmuş, uzak ve insanın yerleşmemiş olduğu alanlarda çok iyi şekilde kalmayı başarabildiği sanılıyor.


Bilinen en eski DNA, bir milyon yıl öncesinde bir Sibirya mamutunun dişinden çıkarılmıştı. Yeni teknolojiler sayesinde bulunan 41 parçanın en eski bilinen DNA'dan en az bir milyon yıl daha eski olduğunu anlaşıldı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst