gittigidiyor

(Bomba) Sony Xperia Z6 Testimizde mükemmel çıktı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Sony Xperia Z6’da görmek bambaşka ama donanımdaki artıları yüksek bir üründür.
sony-xperia-z5-gold-xperi-z6-da-gormek-istedigimiz-ozellikler-700x325.jpg

@mehmetkarahanlı@[/h]
Muhtemelen Mart ayında düzenlenecek Mobile World Congress 2016'da görücüye çıkacak telefon, bazı kaynaklara göre ise daha erken, Şubat ayında gelebilir. Şu an için telefonun kesin çıkış tarihini bilemiyoruz ancak, özellikleri konusunda ciddi söylentiler mevcut. Şimdi isterseniz bu söylentilerden biraz bahsedelim.

Xperia Z6'da 5.5-inç, Gorilla Glass 4 korumalı 4K çözünürlükte ekran beklenmekte. Ayrıca telefonda çipset olarak karşımıza muhtemelen Qualcomm Snapdragon 820 çıkacak. Snapdragon 820'nin mobil cihaz piyasasında ne denli bir değişim yapacağını sizlere daha önceden yaptığımız haberlerle bildirmiştik. Sony'nin yeni telefonunda da bu çipsetin oluşu, satış konusunda zirveye oynayabileceği anlamına gelmekte.

Xperia Z6'da beklenen bir diğer önemli özellik ise, iPhone 6s ile mobil cihaz lügatına giren 3D Touch özelliği. Z6'nın basınca duyarlı bir ekranla gelmesi de yine pek çok kullanıcıyı cezbedebilir.

Sony-Xperia-Z6-Processo.jpg




1. Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi, Sony Xperia Z6’da görülmezse şaşıracağız.
sony-android-6-0-marshmallow-z5.jpg

2. Cam ve alüminyumla kaplı ve suya dayanıklı gövde. Sony Xperira Android serisi, suya ve toza dayanıklılığıyla ünlendi ve bu ününü korumasını temenni ediyoruz.
Sony-xperia-z5-yagmur.jpg

3. Xperia Z5 serisinde gördüğümüz parmak izi okuyuculu güç düğmesinin Xperia Z6’da görülmemesi için hiçbir neden yok.
sony-fingerprint-sensor-z5-xperia.jpg

4. 5,2 inç 2K Triluminos LED kapasitif dokunmatik ekran. Daha parlak ve canlı renkler sunan ekranlar hepimizin hakkı.
xperia-z6-2k-5-3-inc-triluminos-led-dokunmatik-ekran.jpg

5. 3D Touch teknolojisi. Synaptics’in geliştirdiği ClearForce, Android ekranlarının basınç hassasiyeti kazanmasını sağlıyor. Bu teknolojiyi Xperia Z6’da görmeyi kim istemez?
xperia-z6-3d-touch-synaptics-clearforce.jpg

6. 64 GB dahili hafıza ve microSD desteği. Spotify ve Apple Music hesaplarımızı kıyasıya doldurmak, 4K video çekmek ve favori oyunlarımızı yüklemek için bolca depolama alanına ihtiyacımız var.
64-gb-minimum-dahili-depolama-alani-ve-microsd-destegi.jpg

7. Qualcomm Snapdragon 820 64-bit 4 çekirdekli mobil işlemci. 14 nm süreciyle üretilen Kryo CPU çekirdekleri, ARM’nin sunduğu Cortex yongalarından daha güçlü ve daha verimli.
qualcomm-snapdragon-820-teknik-ozellikler-3.jpg

8. 4 GB LPDDR4 RAM. Aynı anda birden fazla uygulamanın akıcı şekilde çalıştırılabilmesi için yüksek kapasiteli ve hızlı RAM modüllerine gereksinim duyuyoruz.
xperia-4-gb-lpddr4-ram.jpg

9. USB-C yuvası. Kabloyu ters getirme derdi yaşatmayan USB-C teknolojisi, micro USB’den daha yüksek veri aktarım hızı sunuyor. Bu arayüz sayesinde, cihazların çok hızlı şarj olması sağlanıyor.
usb-c-usb-3-1-benzerlikler-farkliliklar-2.jpg

10. 23 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera. Xperia Z5’in faz algılamalı otomatik odaklamaya sahip arka kamerası, oldukça hızlı odaklanıyor. Birçok üretici, lazerli odaklama sistemlerine yönelse de, Sony’nin faz algılamalı yöntemden vazgeçeceğini düşünmüyoruz.
8-megapiksel-on-kamera-23-megapiksel-arka-kamera.jpg

Xperia Z6’nın ilk olarak Mobile World Congress 2016 etkinliğinde sergilenmesini bekliyoruz. Akıllı telefonun satışa çıkış tarihiyse 2016 yılının ikinci yarısına kadar gecikebilir.
xperia-z5-compact-ip-6s.jpg

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4kli_sony_xperia_z5_premium_ile_4x4_cozunurluge_merhaba_deyin_h65328.jpg

Çin kaynaklı gelen bilgiler, Xperia Z6 modelinin nasıl olacağına yönelik ilk bulguları gözler önüne seriyor.

[h=2]Xperia Z6 özellikleri ile çıtayı yükseltebilir[/h]Söylentiye göre Xperia Z6; 5 GB RAM, 5.2 inç büyüklüğünde 1920 x 1080çözünürlüğünde ekran, f/2.0 değerinde Exmor RS DRAM sensörlü, OIS destekli 33 Megapiksel kamera ve Snapdragon 820 yonga seti ile gelecek.
Xperia Z6'nın 6.7mm inceliğe sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.
[h=3]Xperia Z6 Compact da iddialı olacak[/h]Sızıntılar bununla da sınırlı değil. Xperia Z6'nın küçük kardeşi Xperia Z6Compact modeli ise; 4 GB RAM, 4.7 inç büyüklüğünde Full HD ekran,Snapdragon 820 yonga seti ve 7.9mm inceliğinde bir yapı ile karşımıza çıkacak.
[h=3]Xperia Z6 ne zaman tanıtılacak?[/h]Kaynak Xperia Z6 ve Xperia Z6 Compact modellerinin Mayıs ayında tanıtılacağını belirtiyor. Xperia Z6 Premium modellinin olup olmayacağına dair şimdilik bir bilgi bulunmuyor.
xperia-z6-ozellikleri-1452861351.jpg

Google'ın Android 6.0 Marshmallow güncellemesi ile RAM tüketimini minimuma indirmesi, 2 GB RAM'li telefonların bile akıcı çalışmasını sağlıyor. 5 GB RAM şimdilik kağıt üstünde albeni sağlayan bir detay olarak görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
sony-xperia-z6-ozellikleri.jpg
Sony yeni amiral gemisinde 4K ekran kullanılmaya devam edecek gibi görünüyor. Ekran kalitesini git gide iyileştiren Sony bu ürününde çok farklı bir yol izlemekte. Sony Xperia Z6 ne zaman çıkacak ? İşte bu tam bir merak konusu olmakta. Yetkililer bu konuda resmi bir açıklama yapılmasa da 2016 yılının ikinci yarısında Z6’yı tanıtacak gibi görünüyor.
xperia-z6-fotograf.jpg

Sony firmasının sanat direktörü Rikke Gertsen Constein, birkaç gün önce verdiği röportaj esnasında 2016, 2017 ve 2018 yıllarında çıkması planlanan Sony ürünlerinin de çalışmaları son hız devam ettiği belirtildi. Bu ürünlerin tasarımlarının tüm hızı ile devam ettiğini ve bu konuda ne kadar gayret gösterildiğini yapılan bu röportajda söyledi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst