gittigidiyor

Call of Duty: WWII hakkında bilmeniz gereken 5 şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Yepyeni Call of Duty: WWII bilgileri elimize geçti.




Call of Duty: WWII sadece 1 saat önce resmi olarak gösterildi ve ambargolu içeriklerimizi de sizlere sunmaya başladık. Fakat bu içeriklerimizin sayısı biraz fazlaydı sanırım. Kafalar karışmasın diye, tüm bu içeriklerimizi tek bir yazıda toplamak istedik. Bu yazımız sayesinde, hiçbir yerde bulamayacağınız Call of Duty: WWII bilgilerine ulaşabileceksiniz. Hem de bu bilgiler, mutlaka bilmeniz gereken şeyler efendim. İşte Call of Duty: WWII hakkında bilmeniz gereken 5 şey!
CallofDuty_WWII_Screen3_WM.jpg

Call of Duty: WWII, serinin eski oyunlarına benzeyecek.

Call of Duty serisini bilirsiniz, genelde bu serinin oyunlarının senaryo modu, oldukça aksiyonlu olur. Beklenmedik olaylar yaşanır, karakterler ölür, geri gelir, ağır çekimde ana düşmanımızı öldürürüz filan. Evet, bu tip önemli senaryo ögelerini son oyunlarda görmüyoruz fakat şöyle bir Modern Warfare serisini ve tabii ki Black Ops serisinin ilk oyununu hatırlayın. Bana soracak olursanız, serinin en güzel senaryoları, bu 4 oyunda idi. Aslında Call of Duty: Black Ops III de güzel ve ilginç bir senaryoya sahipti ama genel olarak Black Ops serisi ile bir alakası yoktu. Bu da oldukça büyük bir sorun tabii.
Call of Duty: WWII, bizlere o eski oyunlardaki senaryoyu yaşatacak. Fakat geliştirici ekip, işledikleri konunun hassas olduğunu biliyor ve bu yüzden birçok noktaya saygı da gösterilecek oyun içerisinde. İkinci Dünya Savaşı’na katılmış, Call of Duty: WWII içerisinde de bulunan hiçbir ülkenin kalbini kırmaya gerek yok diye düşünüyor geliştirici ekip. Ortada böyle bir hassasiyetin olmasının sebebi de, artık o savaştaki anıları anlatacak kimsenin kalmamış olması. Geliştirici ekip, o hikayeleri kendi anlatmak istiyor bu yüzden. Oyun içerisinde bulunan şerefin, saygının sebebi de bu. Fakat aynı zamanda kla*** Call of Duty oyunlarındaki aksiyon da bulunuyor.
CallofDuty_WWII_Screen4_WM.jpg

Call of Duty: WWII ile karşımıza çıkan ilk görev.

Eğer 2. Dünya Savaşı hakkında bazı şeyler biliyorsanız, bu savaşın en önemli, en ikonik anının D-Dayolduğunu bilirsiniz. Bu savaş ile, Almanya’ya karşı ikinci bir cephe açılmıştı. Ayrıca D-Day, tarihin en büyük hava, kara ve deniz operasyonu özelliğini taşıyordu. Böyle büyük ve ikonik bir olay da, Call of Duty: WWII için açılış görevi olarak seçilmiş. Evet, oyunun ilk görevinde D-Day olayına şahit oluyoruz.
Bu bölümün tamamını göremedik fakat gördüğümüz kadarıyla söyleyebiliriz ki, oyunun ses tasarımıgerçekten başka bir seviyede. Zaten bu ses tasarımı, kendisini Hürtgen Ormanı Muharebesigörevinde de göstermişti. Bu görevde, çıkartma yapan taraftayız. Bu yüzden, denizden karaya indidiğimiz o an gerçekten oldukça etkileyici görünüyordu. Her neyse, çıkartma ardından kla*** Call of Duty anları görüyoruz. Bu noktada çok ilginç bir şey yok. Ardından daha yakın menzilli savaşlaratanıklık ediyoruz ve en sonda da, o sinematik sahnelerden biri karşımıza çıkıyor. Bir asker bize saldırıyor ve bir süre boyunca onunla dövüşüyoruz. En sonunda ise, yerden aldığımız bir kask ile, düşmanın kafasına kafasına vuruyoruz.

CallofDuty_WWII_Screen1_WM.jpg

Kimi kontrol ediyoruz?

Call of Duty: WWII ile amatör, belki de ilk defa bir savaşa giren Amerikan askerlerinin senaryosuna şahitlik ediyoruz. Oyun boyunca, tek bir Amerikan askeri grubunun senaryosuna şahitlik ediyoruz tabii ki. Bu yüzden, karakterlere kolayca ısınabiliyoruz. Bu karakterlerimiz, ilk defa savaşa giriyor ve bu savaş, tabii ki D-Day oluyor. Askerlerimiz, oyun boyunca farklı şeylerle karşılaşıyor. Zorluklarla baş ediyorlar, farklı şeylerin farkına varıyorlar. En önemlisi de, kahramanlığın ne olduğunu anlıyorlar. Bu arada küçük bir not düşelim, oyunun senaryosu genel olarak 1944 ve 1945 senelerinde geçiyor.
Oyunda bizlerin karşısına çıkacak olan bu grubun bir özelliği de var tabii ki. Bu gruptaki askerler, rastgele seçilmiş insanlar değil. Hepsi, birbiri ile arkadaş. Bu yüzden de savaşta ölme korkusu, hepsinin en büyük korkusu oluyor aslında. Bu sayede de 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan o korku, az da olsa bizlere güzel bir şekilde aktarılabiliyor. Bu başlık altında da son notumuzu düşelim, Call of Duty: WWII içerisinde bazı tanıdık yüzler var. Fakat bunların kim olduğunu henüz söyleyemiyoruzama yine de, bunların öyle çok büyük isimler olmadığını söylememiz lazım. Yani, oyundaki en önemli karakterler, yine bizim grubumuz gibi aktarılıyor bizlere.

CallofDuty_WWII_Screen2_WM.jpg

Çoklu oyuncu detayları var mı?

Call of Duty: WWII, senaryo modu ile bizleri etkilese de, artık Call of Duty oyunlarının ana odak noktası çoklu oyuncu modu oldu. Bu yüzden, bizlerin de büyük bir merakla beklediği oyun modu, Call of Duty: WWII çoklu oyuncu modu idi. Oyunun çoklu oyuncu modu, tam olarak bizlere gösterilmedi çünkü Activision bunu E3 2017 sırasında yapacak. Fakat gördüğümüz kadarıyla, çoklu oyuncu modu gerçekten yenilikçi.
Oyunun çoklu oyuncu modunda, karşımıza çıkan ilk mod Boots on the Ground temelli bir mod oluyor. Çift zıplamalar, sırt roketleri, enerji mermileri filan bu oyunda doğal olarak yok. Oyunun çoklu oyuncu hızı ise, normalin biraz üzerinde. Mesela Call of Duty: World at War, bu oyundan biraz daha yavaş oluyor. Fakat asıl yenilik burada değil, “Create-a-Class” özelliğinde. Bu özelliğin yerini artık Divisionsalıyor. Divisions ile karakterimizi özelleştirebiliyor, silah setlerimizi yapabiliyor ve oyunun çoklu oyuncu modundaki rolümünü seçebiliyoruz. Yani evet, bu oyunda karakter özelleştirme ve rollerbulunuyor.

CallofDuty_WWII_Screen5_WM-1152x648.jpg

Zombiler nerede?

Activision tarafından yapılmış sunum sırasında, oyunun eşli oyuncu modunda ne olduğu kesinlikle gösterilmedi. Bu mod hakkında sadece, “Karanlık, yeni, orijinal ve adrenalin dolu.” dendi. Aslında bu mod, karanlık şeklinde anlatılınca aklımıza ilk olarak zombiler geliyor fakat yeni ve orijinal de deniyor aynı zamanda. Bir zombi modu bizce yeni ve orijinal olamaz diye düşünüyoruz. Belki geliştirici ekip, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan korkuları farklı bir eşli oyuncu modu ile bizlere göstermeye hazırlanıyor olabilir. Mesela tek başımıza, az bir mermi ile hayatta kalmaya çalışıyoruzdur belki. Dediğimiz gibi, hiçbir bilgimiz yok.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst