gittigidiyor

Canon Üstün Özellikli Yeni Profesyonel Kamerasını Tanıttı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
canon-yeni-ustun-ozellikli-profesyonel-kamerasini-tanitti-705x290.jpg
Canon'un amiral gemisi kamerası olarak tanınan EOS-1D X Mark II'nin tüm özellikleri ve satış fiyatı açıklandı.
Ürettiği kaliteli fotoğraf makineleri ve lensler sayesinde sektörünün en büyüklerinden birisi olan Canon, profesyonel fotoğrafçılar için üretilmiş yeni DSLR kamerasını tanıttı. "EOS-1D X Mark II" ismini almış olan bu yeni kamera, Canon'un söylediğine göre firmanın amiral gemisi olma ünvanına sahip. DSLR kamera modellerine göre çok iyi özellikleri bulunan kamera, Canon'un son teknolojisiyle üretilmiş olan 20.2 megapiksel, full frame sensörü kullanıyor. Bu sensörün yanı sıra DIGIC 6+ görüntü işlemcisine sahip olan kameranın bu donanımı da Canon'un son teknolojiyle üretilmiş.

baby-canon-eos-1d-x.jpg


14 fps'de 170'e kadar ardışık çekim yapabilen EOS-1D X Mark II, RAW veya JPEG tercihini kullanıcısına bırakıyor (Canon'un söylediğine göre eğer fotoğrafları JPEG olarak çekecekseniz fotoğraf sayısının sınırı yok). Fotoğraf çekme konusundaki başarısını video çekiminde de öne çıkartan kamera, 4K 60 fps veya 1080p 120 fps videolar çekebiliyor. İki video çekim opsiyonu da kameranın her modellerinde mevcut.

Akıllı telefon üreticilerinin hakettiği değeri vermediği ISO değeri konusunda da özenli davranmış olan Canon, EOS-1D X Mark II'ye 100 ile 51200 arasında değiştirilebilen ISO değeri bahşetmiş. Eğer isterseniz ISO değeri 409600'e kadar da yükseltilebiliyor, fakat 409600 ISO değerini ancak kara delik kadar karanlık bir cismin fotoğraflanmasında kullanabilirsiniz.

1dx2big-728x403.jpg


EOS-1D X Mark II'nin bir başka gelişmiş özelliği de AI Servo III+ öngörü algoritmasına sahip olması. Bu özel algoritma sayesinde kamera ile çektiğiniz fotoğraflarınız netliği ve keskinliği arttırılabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Wi-Fi, GPS özellikleri de bulunan DSLR kamera, 6000 dolar üzerinden satılacak. Eğer cihazın yanında 64GB CFast hafıza kartı da satın almak isterseniz fiyat 6300 dolarakadar yükselebiliyor. EOS-1D X Mark II'nin Nisan ayında satışa sunulacağı açıklandı.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst