gittigidiyor

CES 2016 Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Açıklandı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sanal gerçeklik cihazlarının öncüsü olan Oculus Rift için resmi sistem gereksinimleri belli oldu. Bakalım bilgisayarınız Oculus Rift'i çalıştırmak için yeterli düzeyde mi?


2882148-oculus-rift-5-1452324471.jpg
Duyurulduğu günden bu yana büyük bir heyecan ve merakla beklenensanal gerçeklik cihazı Oculus Rift için nihayet resmi sistem gereksinimleri açıklandı.
Minimum olarak belirtilen sistem gereksinimlerine baktığımızda, ilk olarakOculus Rift için oldukça iyi bir bilgisayar sistemine sahip olmanızgerektiğini belirtmemiz gerekiyor.
nvidia-gtx-980-laptops-1.jpg

Nvidia ve Oculus yapımcıları tarafından paylaşılan sistem gereksinimlerinin yanında ayrıca özel bir duyuru da geldi. Oculus Rift cihazlarına özel bir logo hazırlayan şirket, cihazı çalıştırabilecek ekran kartlarında ve hazır kasalarında bu etiketi bulunduracak.
Oculus Rift'in yanı sıra HTC Vive, Samsung Gear VR ve Sony Morpheus gibi sanal gerçeklik cihazlarının da yıl içerisinde çıkışını gerçekleştireceğini hatırlatıp, bu cihazların farklı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyacağını belirtelim.
nv-gf-vr-ready-logo-wht-rgb-100635787-large.jpg

Geçtiğimiz günlerde ön siparişe açılmasıyla birlikte fiyatı 600 dolar olarak belirlenen Oculus Rift'in, sistem gereksinimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Oculus Rift Sistem Gereksinimleri

Ekran kartı: Nvidia GTX 970 veya AMD R9 290
Dizüstü bilgisayarlar için: GTX 980
İşlemci: Intel i5-4590 veya eşit güçte bir AMD işlemci
RAM: Minimum 8GB
Girişler: HDMI 1.3 portu, 3x USB 3.0 portu ve 1x USB 2.0 portu
İşletim sistemi: Windows 7 SP1 64 bit veya daha iyisi
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst