gittigidiyor

CES 2017 Intel Kaby Lake işlemcileri tanıtıldı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]
intel-kaby-lake-1.jpg
[/FONT]
[FONT=&quot]Intel Kaby Lake işlemcileri masaüstü sistemler ve yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar için duyuruldu. Bir süre önce 7. nesil Kaby Lake işlemcileri ultra taşınabilir modeller için duyuran Intel, şimdi de bu ürün gamını Oyun tutkunlarıyla buluşturdu.
intel-kaby-lake.png

[h=2]Intel Kaby Lake işlemci özellikleri[/h]Intel, Y, U, H ve S serisi olmak üzere Intel Kaby Lake işlemcilerini farklı sınıflara ayırmıştı. Ultra taşınabilir modeller için "U" serisi hazırlanırken, "Y" serisi Intel Kaby Lake işlemciler ise ultra ince modeller için tasarlandı. Yüksek performanslı dizüstü ve mobil workstation modelleri için de "H" serisi işlemciler üretildi. "S" serisi Intel Kaby Lake işlemciler ise masaüstü bilgisayarlar için tasarlandı.
intel-kaby-lake-series.png

Intel Kaby Lake işlemci ailesinin önceki nesil işlemcilere göre en büyük farkı "Tick-Tock" adı verilen yapıdan arındırılmış olması. Bu da yapısal olarak ciddi farklar olmadığı anlamına geliyor. Tick-Tock, Intel'in işlemci üretiminde sürdürdüğü bir süreç. Her nesilde, işlem boyutunu ve güç tüketimini düşüren Intel, bunun aksine mimaride geliştirmeler yaparak daha güçlü işlemciler üretmektedir.
Tick-Tock çalışması yerine, üretim sürecinin ömrünü uzatmayı tercih eden Intel, 14 nm üretim sürecini 3 aşamaya böldü. Üretim sürecini düşürdükten sonra, mimariye el atılacak ve sonrasında ise optimizasyon ile bu süreç sonlandırılmış olacak.
Bu durum ise büyük yenilikler bekleyen işlemci tutkunlarını üzecek bir süreç ancak Intel için önemli bir durum oluşturuyor.
14 nm sürecinde üretilen işlemciler 5. nesil Broadwell, 6. nesil Skylake ve son olarak 7. nesil Kaby Lake oldu. Broadwell ile işlemci tasarımı tamamlandı. Skylake ile yeni soket ile mimari tasarım geliştirildi ve Kaby Lake optimizasyon anlamında 14 nm ile üretilen son aile oldu. Bir sonraki üretim ise 10 nm üretim sürecine girecek Cannonlake olacak.
kaby-lake-1.png

7. nesil Kaby Lake işlemcilerindeki ciddi geliştirmelere grafik birimi ile başlayalım. Intel HD grafik biriminde çok büyük yenilikler olmasa da, Intel Iris Plus 640 ve Intel Iris Plus 650 grafik üniteleri oyun performansını önemli bir şekilde arttıracak. Intel, Iris Plus 650'li modellerin Intel HD 630 yongalı modellere göre yüzde 65 daha iyi oyun performansı vereceğini belirtiyor.
kaby-lake-5.png

Intel Optane adı verilen destek ile sunucular için ultra yüksek performanslı depolamalar sunulacak. Intel'in Optane desteğini sunacağı anakart modelleri, kullanıcıların düşük bütçeler ile düşük kapasiteli Optane modüllerine sahip olmalarını sağlayacak. Bu modüller SDD'lerden hızlı ancak RAM belleklerden yavaş olacak. Bu sistem hibrit diskli modellerin sunduğu avantaja benzer bir avantaj sağlayacak.
Enerji verimliliği konusunda da 4K video decode üzerinden örnek veren Intel, pil süresi ve ısınma konusunda 3 kata varan tasarruf ve avantaj sunulacağını belirtiyor. Intel, VP9 ve HEVC 10-bit codecleri çözebilecek, bu da video aktarımında Ultra HD formatların ve 4K'nın kapsama alanına girdiğini gösteriyor.
Intel Speed Shift Teknolojisi ise işlemcinin önceki nesil işlemcilere göre çok daha hızlı bir şekilde frekans hızını değiştirmesini sağlıyor.
Çipşet tarafında da bazı güncellemeler geldi. Anakart üreticileri Kaby Lake için bazı güncellemeler yapacaklar. Örnek olarak anakartlarda daha fazla PCI-E bölümleri olacak bu da yüksek performanslı bileşenlerin darboğaz yaşamadan kullanılabileceği anlamına geliyor. Z270 çipşetlerinde destek 24'e kadar çıkartılacak.
Intel'in 7. nesil Kaby Lake ailesinde bir ilk olarak Core i3 işlemcisinde ilk kez overclock özelliğini getirildi. Intel Core i3-7350K işlemcisi 4.2 GHz frekans hızlarına erişebiliyor. Hyper-Threading destekli ve çift çekirdekli bu işlemci ile overclock sonrasında oyunlarda darboğaz sıkıntıları ortadan kalkabilir.
Tanıtılan 7. Nesil Intel Kaby Lake işlemcilerinin listesi, frekans hızları, TDP değerleri ve grafik birimleri
Ultra düşük güç tüketimli "Y" serisi
intel-y-serisi.png


Düşük güç tüketimli "U" serisi
intel-u-serisi.png
U serisi çipler, en yaygın işlemci modellerinden biri. Bu işlemcileri maliyet odaklı 15.6 inç dizüstü bilgisayarlardadan MacBook Pro modellerine kadar pek çok ürün kategorisinde göreceğiz. Model kodlarındaki son iki ramak ise önemli. İşlemcinin rakam kodunun son iki hanesi "00U" ise bu Intel HD grafik yongasına sahip olduğunu gösterir. İşlemci kodunun son iki hanesi "60U" ile bitiyorsa, bu da Intel Iris Plus 640 ile geldiğini ve oyunlarda daha iyi performans sunacağını gösterir.
İşlemci kodunun son iki hanesi "67U" ve "87U" ise, bu modelde Intel Iris Plus 650 ve daha yüksek TDP değerine sahip olduğunu gösterir. Bu işlemciler ise yüksek sınıf dizüstü bilgisayarlada karşımıza çıkmakta.
Yüksek performanslı "H" serisi

intel-h-serisi.png

Intel Kaby Lake H serisi işlemciler ise, yüksek performanlı dizüstü bilgisayarlarda yer alacak. İşlemci kodlarının sonundaki Q harfi, işlemcinin dört çekirdekli olduğunu, K kodu ise işlemcinin overclock yapılabilen model olduğunu ifade ediyor.
Masaüstü "S" serisi işlemciler
intel-s.png
Intel Kaby Lake S serisi işlemciler ise PC toplama tutkunlarına hitap eden modeller olarak dikkat çekiyor. Bu modeller de overclock yapılabiliyor.
65W, 60W ve 51W modeller
intel-kabylake.png
S serisine kıyasla daha düşük güç tüketimine sahip olan bu işlemci ailesinin 91W TDP değerine sahip olan modeller arasındaki en büyük farkı ise overclock yapılamıyor oluşu.
35W çipler ve "T" serisi
intel-kaby-lake-t.png
Intel Kaby Lake işlemci ailesinde yer alan "T" serisi işlemciler düşük güç tüketimi ile uygun fiyatlı masaüstü çözümler için ideal çözümler. Bu işlemciler All-in-One çözümlerde de kullanılabiliyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst