gittigidiyor

Çocuk Takip Uygulamaları Bilgilerinizi Sızdırıyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Günümüzde internet sınırsız erişebilen çocuklar için önlem almak artık bir gereklilik haline geldi. Bu nedenle de ebeveyn kontrol uygulamaları oldukça yaygınlaştı.​

Günümüzde internet sınırsız erişebilen çocuklar için önlem almak artık bir gereklilik haline geldi. Bu nedenle de ebeveyn kontrol uygulamaları oldukça yaygınlaştı.


2021 anketine göre, ABD'deki ebeveynlerin yüzde 50'si ve İngiltere'deki yüzde 40'ı bu tür uygulamaları kullanıyor.

Görünüşe göre bu uygulamalar aileniz için tehlikeli olabilir. En popüler izleme uygulamalarından bazıları zayıf güvenlik ve gizlilik özelliklerine sahipken, diğerleri kötü amaçlı web sitelerine bağlantılar içeriyor. Bu uygulamalar, çocuklarını güvende tutmak için onları indiren ebeveynleri bile takip ediyor.

En popüler ebeveyn kontrol uygulamalarının hiç biri gizlilik testinden geçer not alamadı.​

En popüler ebeveyn kontrol uygulamalarının hiç biri gizlilik testinden geçer not alamadı.


Siber güvenlik şirketi Casaba Security'nin kurucu ortağı Jason Glassberg, izleme uygulamalarının 'aslında çocuğunuzun telefonuna açılan bir arka kapı olduğunu ve bu uygulamaların en azından onlar hakkında tonlarca veri topladığını' söylüyor.

Uygulamaların güvenliğini ve gizliliğini değerlendirmek için Mobil Güvenlik Çerçevesi (MobSF) adlı bir güvenlik analiz aracı kullanıldı. On uygulamadan yedisi gizlilik için B, ve diğer ikisi C aldı. 50 milyondan fazla kez indirilen Phone Tracker By Number isimli uygulama en düşük F notunu aldı.

Bazı uygulamalar diğer kişi veya uygulamaların çocuğun konum bilgilerine ulaşmasına izin verebiliyor.​

Bazı uygulamalar diğer kişi veya uygulamaların çocuğun konum bilgilerine ulaşmasına izin verebiliyor.


Uygulama ayrıca, bir uygulamanın işletim sisteminden (OS) veya başka bir uygulamadan yayınlanan mesajlara yanıt vermesini sağlayan bir Android bileşeni olan Yayın Alıcılarını da paylaşır. Bu, cihazdaki diğer uygulamaların Phone Tracker By Number uygulamasına erişmesine ve bir ebeveynin izlediği çocuğun konumu gibi verilerine erişmesine izin verebilir.

Siber istihbarat şirketi Prevailion'un CEO'su Karim Hijazi, gevşek güvenliğin arkasındaki nedenin, uygulama geliştiricilerinin bir uygulamanın güvenli olmasını sağlamak için gereken zamanı ve kaynakları her zaman ayırmadıklarına inanıyor.​

Siber istihbarat şirketi Prevailion'un CEO'su Karim Hijazi, gevşek güvenliğin arkasındaki nedenin, uygulama geliştiricilerinin bir uygulamanın güvenli olmasını sağlamak için gereken zamanı ve kaynakları her zaman ayırmadıklarına inanıyor.


İncelenen tüm uygulamalar, üçüncü taraf izleyiciler içeriyor. Bu, hem ebeveynler hem de çocuklar hakkında veri topladıkları anlamına geliyor. Bu, hesaplar, şifreler ve kişisel bilgiler dahil olmak üzere uygulamalarla paylaşılan tüm verilerin çalınabileceği anlamına gelir.

İzleme uygulamalarının arkasındaki şirketler, uygulamayı yükleyen kullanıcıyı izlemek için belirli verileri toplamakla ilgileniyor ve üçüncü taraflar bu bilgileri hedefli reklamcılık veya izleme gibi birçok amaç için kullanabilir.

Cybernews'in yayınladığı raporda yer alan izleme uygulamalarının listesi şu şekilde.​

Cybernews'in yayınladığı raporda yer alan izleme uygulamalarının listesi şu şekilde.


İncelenen on uygulamadan dördünde kötü amaçlı bağlantılara rastlanmış. Bu nedenle, uygulamaların kendisi etkilenmese bile, bağlantılar kullanıcıları kötü amaçlı yazılım içeren sitelere yönlendirebilir. Örneğin, FamiSafe: Ebeveyn Kontrolü Uygulaması, bazı güvenlik sağlayıcılarının kötü olduğunu düşündüğü iki bağlantıya sahip. Numaraya Göre Telefon İzleyici, Çocuklarımı bul: konum izleyici ve Aile GPS izci KidsControl'ün her birinde birer kötü amaçlı bağlantı tespit edildi..

Peki ne yapmak lazım?​

Peki ne yapmak lazım?


Günün sonunda, bir izleme uygulamasını kullanmak isteyip istemediğinize tabi ki siz karar vereceksiniz. Ancak yüklemeyi düşündüğünüz uygulamanın sizi ve çocuklarınızı tehlikeye atmayacağından emin olmak için sıkı bir araştırma yapmalısınız. .
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Sami bey şimdiki çocuklar hepsi PC profesörü duvarı filan onlar çoktan aşarlar...Baksanıza kafelere günün 24 saati kaynıyor,şimdi biraz Bilgisayara ulaşım kolaylaştı daha da akıllı oldular...Hadi bir konsol oyunu oynayın bakalım,siz daha level atlamadan onlar oyunu 2. defa bitiriyorlar....Takip yazılımı filan sökmez bizim kurnazlara....
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Valla duyan olduğunu da hiç görmedim,bizde yazılım ile çocuk terbiyesi literatürümüze pek yerleşmiş bir durum değil zaten..Yeke yek aileler uğraşmadıkça sonuç alınamıyor...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst