gittigidiyor

En İyi 4K HD Deneyiminin Sırrı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HD televizyonların yerlerini yavaş yavaş UHD yani 4K çözünürlüklü televizyonlara bırakmaya başladığı şu günlerde, en gerçekçi 4K deneyimini sırrını sizlerle paylaşıyoruz.


4k-tv.jpg
Artık HD televizyonlar yerlerini 4K yani UltraHD televizyonlara bırakıyor. Kullanıcılar çeşitli fiyat aralıklarında bulunan UHD TV’yi alırken görüntü kalitesine olabildiğince dikkat ediyorlar.
Peki 4K teknolojisinde en iyi görüntüyü sağlamanın yolu ne? İşte bu soruyu sizler için yanıtlıyoruz.
RGBW Ultra HD Teknolojisi

Yeni 4K televizyonlarda da yer verilen RGBW teknolojisi ile geleneksel RGB LCD panellerindeki renk filtresine göre beyaz ara piksellerle koordineli bir şekilde çalışıyor. Geleneksel RGB LCD panelleri farklı renklerde ışık yayabilmek için renk filtresinde kırmızı, yeşil ve mavi ara pikseller kullanırken, RGBW UHD panel algoritması sayesinde herhangi bir UHD görüntü kaybı olmadan orijinal UHD çözünürlüğüne ulaşmaya olanak sağlıyor.
Ayrıca, RGBW teknolojili ULTRA HD TV’ler sahip oldukları panel algoritması sayesinde, her bir ara pikseli kusursuz şekilde paylaşmanın yanında, normalULTRA HD TV’lerle de eşit piksel sayısına sahip bulunuyor.
RGBW’nun RGB’den farkı ne?

Üç renkli ara pikseller ile çalışan LG RGBW teknolojisi, temelde RGB panel tasarımı ile aynı özelliklere sahip olmanın yanında eklenen beyaz piksellerle bunu bir adım ileriye götürüyor. RGBW tabanlı paneller, kırmızı, yeşil ve beyaz gibi üç statik renk yerine sırasıyla devreden dört ara piksel(RGB, WRG, BWR, GBW) kullanıyor. RGBWpanelleri 4K RGB panellerinin kullandığı (3840×3[RGB]×2160) ara piksellerle aynı 24 milyon 883 bin 200(3840×3[RGB/WRG/BWR/GBW]×2160) maksimum ara piksel özelliğine sahip.
ISO standartlarını karşılıyor

RGBW metodu IDMS’in (Information Display Measurement Standart) 4Kçözünürlük tanımını tamamen karşılıyor. ISO (International Organization for Standardization)çözünürlük standartlarını temel alan bu tanımlama aynı zamanda IDMS tarafından da uygulanıyor. Organizasyon “çözünürlük” terimini, sinyal girdilerine göre resim detaylarını işleyen ve “kontrast modülasyon metodu” (parlaklık çözünürlüğü) ile hesaplanabilen görüntüleme yeteneği olarak tanımlıyor. Parlaklığı değiştirebilecek hem yatay hem de dikey yönlerdeki piksellerin sayısı, dikey ve yatay olarak ölçülen piksel sayılarının çarpılmasıyla ortaya çıkıyor.
Kontrast modülasyon metodu kontrast farkıyla görülebilecek siyah/beyaz satır sayısını analiz ederek gerçekleştiriliyor (Beyaz satır, siyah satırdan en az 3 kat daha parlak olmalıdır). LG’nin RGBW teknolojisi, 3840’a 2160satıra ulaşarak ISO tarafından belirlenen 4K görüntü tanımına da uygun bir şekilde çalışıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst