gittigidiyor

F klavye, Q tipi klavyeden daha yararlı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]F klavye, Q tipi klavyeden daha yararlı[/h][h=2]Devlet F tipi klavyeye çok önem veriyor ve bunu daha fazla yaymak için uğraş peşinde.[/h]
f-klavye-q-tipi-klavyeden-daha-yararli.jpg
F tipi klavyenin yararları nelerdir diye sorarsanız Türkçe'yi daha kolay yazımı sağladığı söyleniyor. Ayrıca Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'e göre F klavye insanların reflekslerini daha hızlı olduğunu ve ortopedik sorunlarını engellediğini söyledi. Tabi biz Türk toplumu olarak Q tipi klavyeye alıştığımız için F tipi klavyeler zor gelecektir. Mevcut klavyelerin 2017 sonu itibarıyla “F” olanıyla değiştirileceğini bildiren Erdem, “Tabletler dağıtılıyor, Türkiye’de 15 milyon öğrenci var. F klavye ciddi şekilde yaygınlaşacak. Q klavye milletimizin tercihi değil, bir dayatmanın sonucudur.
F tipi klavye amaçlı çalışmalar yapılırken, 30 bin Türkçe sözcük seçildi. Bunlarda a harfi 26 bin 323, e harfi 16 bin 308, k harfi 13 bin 542, i harfi 13 bin 384, m harfi 11 bin 263, l harfi 10 bin 496, t harfi 9 bin 669 defa geçmekteydi. Bunlara yönelik laf konusu harfler, F klavyede en uyumlu yerlere yerleştirilmiş.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst