gittigidiyor

FPS oyunları arasında en fazla kadın oyuncuya sahip oyun: Overwatch

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
FPS oyunları arasında en fazla kadın oyuncuya sahip oyun: Overwatch

30 milyondan fazla kullanıcısı bulunan oyunun 5 milyonunu kadın oyuncular oluşturuyor.


Blizzard‘ın bugüne kadar çıkardığı çok oyunculu oyunların neredeyse hepsi, oldukça büyük başarılar yakaladı. Blizzard ekibinin oyunları arasından en son piyasaya çıkan olan Overwatch, yakaladığı başarıyla diğer oyunları gölgede bıraktı. MOBA tipini, FPS tarzına uyarlamayı başaran Blizzard, bu oyununda tam 30 milyon oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Quantic Foundry adlı analiz şirketi, bu 30 milyon kullanıcının yaklaşık 5 milyonunun kadın olduğunu duyurdu. Bu sayı, en çok kadın kullanıcısı bulunan ikinci FPS oyunundan yaklaşık iki kat daha fazla. Bir diğer bilgiye göreyse Blizzard, bu 5 milyon kadın oyuncudan yaklaşık 250 milyon dolar gelir elde etti.


Overwatch_Heroes-min.jpg

Kadın oyuncuların Overwatch oyununu tercih etmelerinin birçok sebebi var elbette. Bunun en büyük nedenlerinden biri; kadın oyuncuların, kadın baş karaktere sahip oyunları daha çok tercih ediyor olması. Tabii Overwatch üzerinde de birçok kadın karakter olunca, kadın oyuncular da bu oyuna katılmak istiyor. Bir de, oyunda Call of Duty ve Battlefield gibi FPS oyunlarından farklı olarak, her karakterin kendine has özellikleri ve öldürme tarzlarının olması, çeşitlilik ve oynanış açısından oyuna oldukça farklı bir hava veriyor. Bu durum da kadın oyuncuları kendisine çekebiliyor. Blizzard, oyuna yeni içerikler eklemeye devam ediyor ve Overwatch, kadın oyuncuların tercih ettiği oyunlar sıralamasında uzun yıllar ön sıralarda yer almaya devam edecek gibi görünüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst