gittigidiyor

G.Skill Ripjaws V DDR4-2666 16 GB Dual Kit

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ana-693x510.jpg

G.Skill Ripjaws V DDR4-2666 16 GB Dual Kit

Sistemlerimizdeki en hızlı bileşenlerden biri olan bellekler uzun yıllar DDR3 olarak hizmet verdikten sonra geçen sene artık net biçimde DDR4 geçişi başladı. Daha önceleri DDR4 desteği sunan üst seviye sistemler olmuştu ve dört kanal bellek kullanılabiliyordu ama asıl kıvılcımı Intel Skylake serisi işlemciler için geliştirilen Intel 100 serisi yongasetlerini içeren anakartlar çaktı. Şimdilik AMD tarafında DDR3 sürüyor ama geleceği pek parlak değil. İncelediğimiz G.Skill Ripjaws V DDR4 bellek kitinde hem firmaya, hem de Ripjaws serisine yabancı değiliz. DDR4 kitlerde frekanslar epey değişken ve 2400 MHz’den başlayarak 3600 MHz ve üstü mümkün ama en ideal setler 2666 MHz gibi görünüyor.
1-590x357.jpg

İnceleme konuğu olan kit klasik biçimde vakumlu paketle geliyor. Açmak ve kapatmak mümkün. Görüntüsü ve açıklama etiketi kolayca seçilebiliyor. Hemen anlaşılacağı üzere dual kanal bir kit ama dörtlü olarak da alabilme seçeneği var. Herhangi bir kullanma kılavuzuna gerek yok. G.Skill etiketi dahil edilmiş. Ömür boyu garantili olduğunu belirtelim.
2-590x337.jpg

Belleklerden birini önden, diğerini arkadan görüyoruz. Tasarım açısından herhangi bir fark yok, sadece etiketler değişiyor. Kırmızı renkli pasif soğutma plakaları dikkat çekiyor. Firma sitesine bakılırsa farklı modellerinde mavi, gümüş, gri ve siyah renk seçenekleri de var. Bu kitin özelliği çok abartılı olmayan alüminyum soğutucular gibi görünüyor. Soğutucu dahil toplam yükseklik 42 mm ve işlemci soğutucularını engellemiyor.
3-590x634.jpg

Firma açıklamasına göre özellikle son nesil Intel Skylake altıncı nesil Core işlemciler için geliştirilmişler. İki parçadan oluşan soğutma plakasını çıkartmak için zorlamadık. Alt kısımdaki bellek yongalarını zedeleme riski var. Bu kitte 2 x 8 GB DDR4 bellek bizlerle ama 4 x 16 GB kite kadar yolunuz açık.
4-590x97.jpg

Etikete yakından bakınca 2666 MHz desteğini ve 1.2 Volt standart çalışma gerilimini görüyoruz. Zaten çok yüksek frekans olmadığından voltaj artışı beklemiyorduk. Bu kittle beğeni kazanan Intel XMP 2.0 profili de var ki böylece bellekleri takınca zamanlama değerlerini elle girmeniz gerekmiyor. 15-15-15-35-2N olan gecikme süreleri ve 1.2 V çalışma gerilimi anakartça yükleniyor.
5-590x219.jpg

Bellek kitini sisteme yerleştirmek sorun değil ve görüldüğü gibi herhangi bir istenmeyen çıkıntı meydana gelmiyor. İşlemci soğutucularının büyük kısmıyla uyumlu ve ısınma sorunu yaşatmıyor.
6-590x479.png

Elde edilen sonuçlar son derece iyi ve kitin en büyük artısı geniş overclock aralığı. Elbette bu noktada şans faktörü de devreye giriyor. Öncelikle uyumlu bir anakart kullanıyorsanız size düşen belleklerin başarısını görmek için denemeler yapabilir, yerine göre bizler gibi 3000 MHz bile görebilirsiniz. Bu aşamada bellek gerilimi rahatça 1.35V değerine çıkarılmak zorunda kalabiliyor. Elde edilen sonuçlar 2666 MHz kit açısından son derece tatmin edici. KDV dahil 540 TL fiyata satın alınabiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst