gittigidiyor

Gigablue Mkv filmlere alt yazı ekleme

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: @Mytholog


Gigablue da mkv film izlerken alt yazı eklemek


1. Bir metin düzenleyici programa ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için kişisel olarak tercih ettiğim program Textpad. Benzer becerisi olan herhangi bir düzenleyici de işe yarayacaktır.

Textpad programını

http://www.textpad.com/download/



indirebilirsiniz. Farklı dil tercihleri olduğu için doğrudan indirme linki yerine indirme sayfasının linkini vermeyi tercih ettim. Uygulamalı anlatımda kullanılan Texpad, İngilizce sürüm'dür.

2. Program kurulumunu tamamladıktan sonra .srt uzantılı alt yazı dosyasını textpad üzerinden açıyoruz.


01xj4.jpg



3. Türkçe karakterlerde bir problem yoksa (ş,ğ,ç gibi karakterlerler görüntüleniyorsa) kaynak dosyamız da problem yok demektir. (Bknz. Notlar *)


4. File menüsünden Save As (kısayolu F12) seçeneğini seçiyoruz.


02tm9.jpg



5. Karşımıza gelen ekranda
File Format seçeneklerinde UNIX'i, Encoding'de ise UTF-8 'i seçiyoruz. Daha sonra Kaydet diyoruz. İşlem bu kadar.

03jl9.jpg



Notlar :

* Orjinal alt yazı dosyalarına daha sonradan ihtiyacınızın olacağını düşünerek yedeğini aldıktan sonra bu işlemleri yapın.
** Eğer Türkçe karakterlerde sorun varsa dosya kodlaması daha önceden UTF-8 olarak kaydedilmiş olabilir. Textpad bu konuda başarılı bir program değil maalesef. Notepad ile açıp ANSI dosya formatında kaydettikten sonra burada anlatılanları en baştan uygulayarak Textpad ile düzenleyebilirsiniz.
*** Yok uğraşamam diyorsanız sorunlu karakterleri bu programda F8 tuşu ile aktif hale gelen Replace seçeneği ile değiştirebilirsiniz.
**** Notlarda anlatılanlar ana konu olmadığı için bu yöntemler uygulamalı anlatılmamıştır. Anlatılan konunun zorluk derecesi çok düşüktür. Rahatlıkla yapabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst