gittigidiyor

Google Arama Sonuçlarını Manipüle mi Ediyor

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere



Günümüz de internet içerisinde bilgi almak, yeni bir şeyler öğrenmek için başvurmuş olduğumuz tek bir alana var o da Google. Fakat görünüşe göre bakıldığında karşılaşmış olduğumuz neredeyse yüz de yüz olarak hiç doğal değil.

google-arama-sonuclarini-manipule-mi-ediyor.jpg
Yapılan araştırmalar sonucunda arama algoritmasıyla bir takım ayarlamalar yapan Google ya da öncelikli olarak sonuçları kendi bağlantılarına ait olan servislerini ya da reklam içeriklerine sonuçlara sokuyor.
Columbia ve Harvard üniversitelerin bir araya gelmesi ve yapmış oldukları ortak çalışma sonucunda Google bünyesinde yapılan arama sonuçları kullanıcıları oldukça yanlış yönlendirdiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar içerisinde katılımcılara oldukça iki farklı ekran görüntüleri gösterildi.
google_wordmark%5B1%5D.gif

Google firmasını şuan ki arama sonuçlarını ve esasında olması gereken sonuçları içeren görsellerden katılımcılar çok doğal olarak tercihlerini ikincisinden kullandı. Araştırma sonucunda ise Google’ın arma sonuçlarını manipüle ederek hem kullanıcıları yanılttığı aynı zaman da rekabet yasalarını da yok ettiğini ortaya attı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst