gittigidiyor

Google Maps Yeni Özellikleriyle karşınızda....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Google Maps son güncellemeyle birçok yeni özelliğe kavuştu.​


Google Maps son güncellemeyle birçok yeni özelliğe kavuştu.



Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Google Maps'e hem görsel hem de işlevsel yeni özellikler eklendi. Google tarafından paylaşılan özellikler hem iOS hem de Android için aynı anda aktif edilecek.


Google Maps'te arkadaşlarınız bir yere vardığında bildirim alabileceksiniz.​


Google Maps'te arkadaşlarınız bir yere vardığında bildirim alabileceksiniz.



Yeni özellik iPhone veya Android cihazınızdaki Google Maps uygulamasında kullanıma sunulduğunda profil simgenizi seçin ve Konum Paylaşımı'na dokunun. Listeden konum bildirimi istemek istediğiniz kişiyi seçin. Tabi bu kişinin konumunu zaten sizinle paylaşıyor olması gerektiğini unutmayın. Ardından, arkadaşınızdan güncellemeler almak üzere bir adres eklemek için Ekle'yi seçin. Daha sonra, belirlenmiş bir konumun yanı sıra ne zaman bilgilendirileceğini (geliş veya gidiş) seçerek ardından Kaydet'e dokunun.

Konum bildirimi talep ettiğiniz kişi, konumu eklediğinize dair bir uyarı alır. Bu kişi belirtilen noktaya ulaştığında veya ayrıldığında size bilgi verilir. Örneğin, arkadaşınız sizinle bir kamp alanında buluşmaya geldiyse, uyarılacaksınız ve onları aramaya başlayabilirsiniz.


Google Maps'te simge yapıları üç boyutlu olarak keşfedebileceksiniz.​


Google Maps'te simge yapıları üç boyutlu olarak keşfedebileceksiniz.



Şirket, San Francisco'daki Alcatraz, Londra'daki Big Ben ve New York City'deki Empire State Binası dahil olmak üzere 100'e yakın ünlü simge yapının havadan görüntülerini sunan bir güncelleme yayınlayacak.

Bu özellik, gerçekçi 3D görünümler oluşturmak için yapay zekayı milyarlarca görüntüyle (uydu ve Sokak Görünümü çekimleri dahil) birleştiriyor. Google bunu turistler için bir önizleme aracı olarak sunuyor, ancak aynı zamanda evinizden de bu yapıları gezmenizi sağlayabilir.


Son olarak Google Maps'e bisiklet kullanıcıları için detaylı rotalar ekleniyor.​


Son olarak Google Maps'e bisiklet kullanıcıları için detaylı rotalar ekleniyor.



Google, Maps'in bisiklet navigasyonunu yoğun araç trafiği, merdivenler, dik yokuşlar ve yol türleri (ana caddeye karşı ara sokak gibi) dahil olmak üzere daha ayrıntılı rota bilgileriyle güncelliyor. Ayrıca rotaları karşılaştırmak daha pratik bir hal alacak. Bisiklet güncellemesi, önümüzdeki haftalarda 'yüzlerce' şehre ulaşacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst