gittigidiyor

Halis Özkahya hakemliği bıraktı!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
3245176_810x458.jpg


Gaziantep - Kasımpaşa karşılaşmasında skandala imza atan Halis Özkahya, hakemliği bırakmaya karar verdi.


TRT Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, "Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş" diyerek Özkahya'nın hakemliği bıraktığını duyurdu.





NE OLMUŞTU?


Gaziantep'te Süper Lig'in 12. Haftasında Gaziantep FK ile Kasımpaşa karşı karşıya gelirken mücadelede eşi benzerine rastlanmamış bir skandal yaşandı! 89. dakikada hakem Halis Özkahya mücadelenin normal süresine 9 dakika ilave edilmesini işaret etti. Uzatmalarda 5. Dakika oynanırken Özkahya son düdüğünü çaldı ve maçı 4 dakika erken noktaladı.







Futbolcular soyunma odasına giderken saha görevlileri de kale direklerindeki fileleri sökmeye başladı. Yayıncı kuruluş çalışanları yayın araç gereçlerini toplamaya başlarken aradan geçen bir süre sonra Halis Özkahya yaptığı hatanın farkına vardı!


FEDERASYON YETKİLİLERİNİ ARADI


Mücadeleyi 4 dakika erken tamamladığını fark eden Özkahya, Federasyon yetkililerini arayarak durumu aktardı. Federasyon yetkilileri, Özkahya'ya 'Oyuncuları geri çağır, verdiğin uzatma süresini tamamla' deyince futbolcular da sahaya geri çağrıldı.


ÖZEL RİCADA BULUNDULAR


Federasyon yetkilileriyle görüşerek maçın tamamlaması talimatını alan Özkahya ve yardımcıları daha sonra kulüp yetkilileri ve futbolcularla görüştü. Mücadelenin hakemleri, futbolcular ve Kasımpaşa yetkililerinden sahaya çıkmaları için özel ricada bulundu. Özkahya, Kasımpaşalı yetkilileri sahaya dönmeleri konusunda ikna için yoğun çaba sarf etti.


BAZI FUTBOLCULAR DUŞTAN DÖNDÜ, FORMALARINI İSTEDİ


Özkahya'nın erken düdüğü sonrasında soyunma odasının yolunu tutan futbolcular, koridora girmeden önce top toplayıcı çocukların isteklerini de geri çevirmemişti. İki takım futbolcuları da formalarını çıkararak top toplayıcı çocuklara verip duşlara gitmişlerdi. Bazı futbolcular duşlardan sahaya çağrılırken şaşkınlıkla yeşil sahaya dönerlerken formalarını da top toplayıcı çocuklardan geri istediler.


2017'DE DE YAPMIŞTI!


Halis Özkahya'nın 2017-18 sezonunda bir maçı daha erken bitirdiği de ortaya çıktı. 3 Aralık 2017'deki Başakşehir - Osmanlıspor maçının sonunda 4 dakika ilave eden Özkahya maçı 90+3'te tamamladı. Bu olay gündeme otururken eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu da konuya dair bir açıklama yaparak "Hakem uzatma süresinin tamamını doldurmak zorundadır" ifadelerini kullanmıştı.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,202
Tepkime puanı
496
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Sonuç olarak maç tamamlanmış mıydı?
Yazık olmuş, Allah'tan bir kader ya da şampiyonluk maçı değilmiş. O zaman tepkiler daha da büyük olurdu. Belki de maçıj tekrarlanması talebi de olurdu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Haftaya damgasını vuran Gaziantep FK-Kasımpaşa maçında Halis Özkahya, karşılaşmayı erken bitirip, futbolcuları soyunma odasından geri çağırarak kalan süreyi oynattığı maçta yaşananları anlattı.
Özkahya, TV100'e yaptığı açıklamada, hakemliği bırakma kararı aldığını ifade ederken mevcut ortamda hakemlik yapmanın imkansız olduğunu ve sistemin değişmesi gerektiğini belirtti.
Özkahya'nın açıklamaları şu şekilde:

"4. HAKEM YANLIŞLIKLA 9 DAKİKA GÖSTERDİ DİYEBİLİRDİM"

"Maçı devam ettirmem için kimse beni zorlamadı. Erken bitirdiğimi içeri girdikten sonra fark ettim. 5 dakika uzatma verdim, 4. hakem yanlışlıkla 9 dakika gösterdi diyebilirdim ama bu benim karakterime uymazdı. Sonrasında iki takımdan da rica ettim. Maçın dalgınlık sonucu erken bittiğini, daha sonra itiraz olursa maçın tekrar edilebileceğini ya da oynanmayan dakikaların oynanabileceğini ilettim. Maçın tekrarı olabilirdi. Ondan dolayı da iki takımı da davet ettim. Onlar da sağ olsunlar yardımcı oldular, tekrar sahaya çıktılar. Maç bittikten sonra da 'olur bunlar insana mahsus hatalar' dediler."

"HER ŞEY VE HERKES DEĞİŞMESİNE RAĞMEN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

"Futbol, spor ortamı çok çirkinleşti. Her maç öncesi, sırası ve sonrasında hakaret ve küfürler işitmekten sıkıldım. Çok severek başladığım hakemlik mesleğinden zevk almamaya başladım. Bu kaos ortamında daha fazla durmak istemiyorum. Bu ortamda hakemlik yapılmaz. Her şey ve herkes değişmesine rağmen aslında değişen bir şey yok. Değişmesi gereken sistem. Bundan dolayı bırakma kararı aldım.

"BIRAKTIM, KARARIMDAN KESİNLİKLE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

"Kararımdann kesinikle dönmeyi düşünmüyorum. MHK Başkanı ile de görüştüm. Kendisi 'emin misin' diye sordu. Kararımdan emin olduğumu söyledim. Şu an için yorumculuk veya bir camiada herhangi bir görev düşünmüyorum. Birkaç ay kafamı dinledikten sonra belki de tekrardan beden eğitimi öğretmenliğine dönmek için dilekçe verebilirim."
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst