gittigidiyor

Inception filmi gerçek oldu!

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
490944374170400279.jpg


Amerikalı bilim insanları gerçekte yaşanmamış bir anıyı sanki yaşanmış gibi beyne yerleştirmeyi başardı.

Doğa Bilimleri Derneği Genel Sekreteri Müge Kanay, bu buluşun psikolojik tedavilerde kullanılacağını ifade etti. Kanay, Science dergisinde yayınlanan bir habere göre, Leonardo Di Caprio'nun başrolünde oynadığı "Başlangıç" filminin gerçek olduğunu, Amerika'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bilim adamlarının gerçekte yaşanmamış bir anıyı, beyne yerleştirmeyi başardığını kaydetti.

Kanay, bilim adamlarının önce, fare beyninde var olan bir anıyı aldıklarını ve bu anıyla ilişkili beyin hücrelerini işaretleyip buradaki nöronları tetiklediklerini, böylece, önceden yaşanmış bir anı ile şu an yaşanan bir tecrübe arasında bir iletişim köprüsü kurularak sahte bir anı oluşturduklarını belirtti. Kanay, "Çeşitli travmalar sonucu stres bozukluğu yaşayan ve bu nedenle de psikolojisi bozulan bir çok kişiyi bu yolla tedavi etmek mümkün olacaktır" dedi.

Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst