gittigidiyor

Intel NUC mini PC 2015 Modeli Açıklandı

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
Intel NUC mini PC 2015 Modeli Açıklandı

Dünya genelinde oldukça en büyük yaygın işlemci üreticisi aynı zamanda geliştirici konumunda olan Intel, SSD gibi birçok ürünün yanına ek olaraktan küçük boyutlara sahip bilgisayar üretmekte.

.konuimg {width:590px;height:300px}
intel-nuc-mini-pc-2015-modeli-aciklandi.jpg
Dünya genelinde oldukça en büyük yaygın işlemci üreticisi aynı zamanda geliştirici konumunda olan Intel, SSD gibi birçok ürünün yanına ek olaraktan küçük boyutlara sahip bilgisayar üretmekte. Firmanının yıl içerisinde belirli dönemlerinde güncellemiş olduğu tasarım ve donanım konusunda Intel NUC mini PC olarak adlandırılan bu bilgisayarın 2015 versiyonları nihayetinde kullanıcıların huzurunda tanıtıldı.
braswellnuc2_640x640%5B1%5D.png

Geliştirilen bilgisayarın uygun fiyatı aynı zamanda kompakt boyutlarıyla akıllarda yer edinen Intel NUC PC'ler üzerinde gerçekleştirilen donanımsal güncellemelerle birlikte çok daha da az enerji tüketiminde bulunacak. Intel firmasının üzerinde 14NM'deki CPU ailesinin üyelerinden olan Braswell mimarisine sahip yaklaşık olarak 6 Watt güç tüketimine sahip olan güçlü donanım birimi NUC Mini PC modelini canlandıracak.
Ürünün yaklaşık olarak iki farklı versiyonları mevcut. NUC5CPHY kod adına sahip olan modele yakından baktığımızda ise üzerinde 1.5GHz hızına sahip Celeron N3050 CPU ile gelirken, Diğer modellerde ise NUC5PPYH 1.6GHz Pentium N3700 ile karşımıza çıkacak. İki versiyonda CPU mimarisi x64 beraberinde bellek konusunda ise 8 GB RAM ile karşımıza çıkacak. Donanım üzerinde dahili olarak 400 MHz'lik bir GPU birimi yer alacak. Performans olarak GPU donanımları 700 MHz'e kadar saat frekanslarında oynama yaşanacak.
Geliştirilen ürünlerin fiyatlarına baktığımızda ise 140 ve 180 Dolar ile raflarda yerini almaya hazırlanan Intel PC'leri, Kullanılan CPU modelinden dolayı Fan kullanılmayacak. Optik giriş ve USB 3.0 gibi girişlere sahip olacak bilgisayarlar, 8 Haziran'da satışa çıkacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst