gittigidiyor

iOS 10.3 ile gelen yenilikler neler?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-103-yenilikler-1280x720.jpg


iOS 10.3'ün ana özelliği, kaybolan AirPods'u bulmak için gelen "AirPods'umu Bul" modu. Ancak güncelleme birçok küçük değişiklik ve yeni özellikler içeriyor.
iOS 10.3 yenilikleri

Uygulama animasyonları:

Uygulamalar açılıp kapanırken görünen uygulama ön izlemeleri biraz küçültülmüş. Ayrıca uygulama ön izlemelerinin kenarları yuvarlak olmuş. Görselde eski ve yeni halini görebilirsiniz.
ios-103-uygulama-animasyonlari-400x353.jpg

Apple kimliği profili:

Ayarlar uygulamasının en üstünde "Apple kimliği" profil seçeneği var. Oturum açtığınız tüm cihazlar da dahil olmak üzere tüm Apple kimliği bilgilerini gösteriyor. Ayrıca iCloud, iTunes ve App Store ve Aile Paylaşımı bağlantıları var.
ios-103-apple-kimligi-512x512.jpg

iCloud depolama alanı gösterimi:

Yeni Apple kimliği ayarlarının iCloud bölümünde, iCloud depolama alanının nasıl kullanıldığına dair görsel bir döküm var. Fotoğrafların, iCloud yedeklerinin ne kadarını kullandığını daha net bir şekilde görebilirsiniz. Yeni depolama seçeneğine dokunduğunuzda, standart iCloud yönetim seçenekleri açılıyor. Bu bölüm aynı zamanda iCloud'u kullanan Anahtarlık, iPhone'umu Bul ve iCloud Yedekleme ayarlarını içeren tüm uygulamaları listeliyor.
os-103-icloud.jpg

AirPods'umu Bul:

Bir süre önce, kaybolan AirPods'u bulmak için AppStore'dan yayınlanan bir uygulama Apple tarafından sebep belirtilmeden mağazadan kaldırılmıştı. Apple'ın uygulamayı kaldırma sebebi iOS 10.3 ile gelen AirPods'umu bul özelliği. Artık iPhone'umu Bul uygulamasının içinden kaybolan AirPods'u bulmak mümkün.
airpodsumu-bul-400x354.jpg

Bu özellik sayesinde AirPods'un Bluetooth üzerinden bir iOS cihazına bağlandığı son bilinen yerin kaydı tutuluyor. Kullanıcıların kayıp bir AirPod'u bulmak için bir ses çalmasını sağlıyor
SiriKit:

Üçüncü parti uygulamaların Siri'ye erişmesini sağlayan SiriKit, Siri'nin faturaları ödeme, ödemelerin durumunu kontrol etme ve Uber gibi hizmetlerden gelecekteki seyahatlerini planlamak için kullanılabilecek yeni özelliklerle güncelleniyor.
CarPlay:

EV şarj istasyonlarının bulunduğu yeri gösteren ve en son kullanılan uygulamaları başlatan kısayollar ile güncellendi.
Haritalar:

Harita uygulamasında, hava durumunu ve mevcut konumunuza ilişkin hava koşullarıyla ilgili diğer ayrıntıları görmek için hava durumu 3D Touch desteği sunuluyor.
HomeKit:

HomeKit, programlanabilir ışık anahtarları desteğine kavuştu.
Apple Dosya Sistemi:

iOS 10.3 kurulurken, iPhone'un dosya sistemi Apple File System (APFS) kullanacak şekilde güncelleniyor. Apple, yeni güncellemeyi indirmeden önce bir yedekleme yapmanızı öneriyor. Geçen yıl WWDC'de duyurulan APFS, Flash / SSD depolama alanı için optimize edilmiş.
Uygulama ikonu değişiklikleri:

Geliştiriciler artık uygulama ikonlarını istedikleri zaman herhangi bir güncelleme ile değiştirebilirler.
iPad klavyesi :

iOS 10.3'te 9.7 inç veya daha küçük bir iPad'de kullanılabilen, tek elle kayan, gizli bir iPad klavye düzeni ayarı var. Geliştirici Steve Troughton-Smith tarafından keşfedilen özellik şu anda kullanılamıyor.
ios-103-ipad-klavye.jpg

iOS 10.3, şu anda yalnızca geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Ancak muhtemelen bir kaç gün sonra halka açık olarak da test edilebilecek. iOS 10.3'ün birkaç ay test edildikten sonra Mart ya da Nisan ayında yayınlanması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst