gittigidiyor

iOS 9 ile Android 6.0 Karşı Karşıya!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9 ile Android 6.0 Marshmallow güncellemelerinin tasarımsal açıdan farklılıklarına değiniyoruz. Bakalım her iki güncellemede ne gibi farklılıklar var.


ios-9-vs-android-6-0.jpg
Apple’ın güncel mobil işletim sistemi iOS 9, tasarımsal açıdaniOS 7’nin ana hatlarını koruyan bir yapıya sahip. Tasarıma verilecek olan ağırlığı iOS 8’den sonra yeniliklere veren Apple, iOS 9 ile birçok yeni özelliği iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları ile buluşturdu. iOS 9 ile tasarımsal açıdanSan Francisco adı verilen yazı tipi değişikliği, pop-up bildirimlerde daha yumuşak köşeli bir tasarım ve yeni görev yöneticisi değişiklikleri yapıldı.
Android cephesinde ise iOS’te olduğu gibi tasarımsal yapı korundu. Android 5.0 Lollipop ile materyal tasarım anlayışını benimseyen Google, Android 6.0 Marshmallow sürümünde de bu anlayışı devam ettirdi. Tasarımsal açıdan göze hitap eden güzel değişikliklerin yapıldığı Android 6.0 Marshmallow sürümü, ağırlığı yeniliklere ve sistem stabilitesine verdi.
Yapı itibariyle birbirinden farklı olan iOS ve Android işletim sistemleri tasarımsal açından da ayrışıyor. Peki, iOS 9 ile Android 6.0 Marshmallowarasındaki tasarımsal farklılıklar neler?



lock-screen-home-screen.jpg

lock-screen-home-screen-1.jpg

ios-9-vs-android-60-marshmallow-siri-vs-google-now.jpg

ios-9-vs-android-60-marshmallow-siri-vs-google-now-1.jpg

ios-9-vs-android-60-marshmallow-settings.jpg

ios-9-vs-android-60-marshmallow-notifications-amp-folders.jpg

ios-9-vs-android-60-marshmallow-notifications-amp-folders-1.jpg
ios-9-vs-android-60-marshmallow-notifications-amp-folders-2.jpg

<DIV style="POSITION: relative; TEXT-ALIGN: left; PADDING-BOTTOM: 0px; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM: none; TEXT-INDENT: 0px; MARGIN: 15px 0px; PADDING-LEFT: 0px; WIDTH: 998px; PADDING-RIGHT: 0px; FONT: 13px/15px Helvetica, Geneva; WHITE-SPACE: normal; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(17,17,17); CLEAR: both; WORD-SPACING: 0px; PADDING-TOP: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px" class="after_content begenibox">
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst