gittigidiyor

İOS Android 7.0 N Hakkında her şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google I/O 2016 etkinliğinde Android 7.0 N yeni özellikleri ve çıkış tarihi duyuruldu! Android 7.0 N ile gelen tüm yenilikleri sizler için bir araya getirdi

android-n.jpg


Google I/O 2016 etkinliğinde Android 7.0 N sürümü için yeni özellikler tanıtıldı
Android N için Açıklanan Yeni Özellikler

Android N 7.0'ın getirdiği yenilikler üç bölümden oluşuyor. Bunlarperformans, güvenlilik ve verimlilik.
Android N 7.0 Performans İyileştirmeleri

Performans tarafında Vulkan grafik API'si ile çok daha iyi grafik performansı ve verimliliği göreceğiz. Bunla birlikte %75'e varan hızlanma göreceğimiz vadediliyor.
android-n-performans.png
Android N 7.0 Güvenlik Özellikleri


Android N'nin bir diğer yeni özellikleri ise güvenlik üzerine. Direkt olarak dosya şifrelemesi, sistem arayüzünün arkaplanda devamlı güncellenmesi en önemli yeniliklerden.
Ayrıca Android güncellemelerinde telefon açılırken gördüğümüz "Android başlatılıyor" animasyonuna da veda ediyoruz!
Güvenlik tarafında Chrome ve Google Play tarafında da bilgiler verildi. "Uygulama Güvenliği Geliştirme Programı" ile Google Play'de yer alacak tüm uygulamalar test ediliyor.
Android 7.0 Verimlilik Özellikleri

Lansmanda ayrıca Android N'in aslında daha önce açıklanan "Verimlilik" yönlerine tekrar değinildi. Çoklu pencere desteği ve çoklu işlem yetenekleri Android N'in verimlilik kategorisindeki güçlü yanları.

android-n-verimlilik.JPG


Android N ile beraber iki uygulamayı aynı anda ekranı ikiye bölerek kullanabiliyoruz. Bu, Samsung gibi üreticilerin zaten kullandığı bir şeydi ancak yeni sürümle beraber bu varsayılan bir özellik olarak geliyor.

Android N ile bildirimler de önemli büyük. Kilit ekranında görülen bildirimler üzerinden mesaj yanıtlama gibi etkileşimleri kullanabiliyoruz.
Son olarak "verimlilik" kısmında artık birçok yeni "emoji"lerin de Google klavyede varsayılan olarak kullanıma açık olduğunu belirtelim.
Android N Çıkış Tarihi

Android N, toplamda 250 iyileştirme ve yeni özellikle beraberThe Developer Preview sürümüyle bugünden itibaren Nexus 6, 9, 5X, 6P, Nexus Player, Pixel C tablet ve General Mobile 4Giçin indirilebilir durumda!

android-n-1-1463601364.jpg


Yeni Andorid sürümü Android N'in duyurulması ile beraber adının ne olacağı her zaman merak edilen bir konu olmuştur. Google tarafından yapılan açıklama Android N ismini kullanıcıların belirleyeceği yönünde.
Google I/O'da yapılan açıklamaya göre Android N isminin ne olacağını seçmek için kullanıcılar ile etkileşim halinde olunacak.
Google'ın CEO'su Sundar Pichai, kullanıcı odaklı olduklarını ve yeni Androidversiyonuna isim verirken halkın da söz sahibi olmasını istedikleri için böyle bir yola başvurduklarını açıkladı.

Yeni Android versiyonunun adını belirlemek için kullanıcılardan destek alacağını açıklayan Google, hazırladıkları web sayfasında Android N isminin belirlenmesi için bir panel hazırlamış durumda.
Web sayfası üzerinden kullanıcılardan Andoid N için isim önerisi isteyen Google, 8 Haziran'a kadar isimleri toplamaya devam edecek. Şu an için konu hakkında daha fazla detay paylaşmayan Google'ın yeni Android versiyonu Android N seçilecek olan yeni isim şu an için merak konusu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android N Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Android N Nedir
Google,android için her geçen gün yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Merakla beklenen bu özelliklerin arasında yeni bir özellik daha geliyor. Bu özellik tüm android kullanan telefon ve tabletler için yeni bir uygulama olacaktır. Bu uygulama Andorid N denilen program ile günlük yaşantıda hayata geçecektir. Bizimde yaptığımız araştırmalar sonucu ettiğimiz bilgileri sizin için anlatacağız.Android’e uzun zamandır yeni özellikler getiren Google, son olarak Google I/O 2015 konferansında Android M sürümünü duyurmuştu. Android 5.0 Lollipop’un ardından çok önemli arayüz değişiklikleri getirmeyen Android M, Sonbahar itibariyle dağıtılmaya başlanacak.







Android N Nedir? Özellikleri Nelerdir?



Android N Nedir

Google,android için her geçen gün yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Merakla beklenen bu özelliklerin arasında yeni bir özellik daha geliyor. Bu özellik tüm android kullanan telefon ve tabletler için yeni bir uygulama olacaktır. Bu uygulama Andorid N denilen program ile günlük yaşantıda hayata geçecektir. Bizimde yaptığımız araştırmalar sonucu ettiğimiz bilgileri sizin için anlatacağız. Android’e uzun zamandır yeni özellikler getiren Google, son olarak Google I/O 2015 konferansında Android M sürümünü duyurmuştu. Android 5.0 Lollipop’un ardından çok önemli arayüz değişiklikleri getirmeyen Android M, Sonbahar itibariyle dağıtılmaya başlanacak.
Android M’in ardından ise 2016 yılında Android N ile seri devam edecek. Fakat Android N’in hangi özellikler ile geleceği henüz bilinmiyor. Ancak bugün ortaya çıkan bir bilgi, Google’ın 2016 yılında duyuracağı Android Nsürümü hakkında ilk bilgiyi de ortaya çıkarmış olabilir.Android N, tahmin ettiğimiz özellikle gelebilir

Bugün ortaya çıkan raporlara ve Linkedin’deki bilgilere göre Google, geçtiğimiz yıl Agawi adındaki bir şirketi satın aldı. Mobil oyunları sunucu üzerinde çalıştırma odaklı olan girişim, kısa süre içerisinde Googletarafından, gizlice satın alınmış.Biz de bu satın almadan yola çıkarak henüz hakkında hiçbir bilgi olmayanAndroid N sürümünün, oyunları sunucu üzerinden oynatma özelliğini sunabileceği ihtimali üzerinde durduk.Giriş seviye telefonlar ile zorlu oyunlar oynanabilir

Şu an için ne kadar önemli bir gelişme olacağını tahmin etmek zor gelebilir. Ancak bu özellik gelecek olursa, Android N sürümünü kullanan giriş seviye telefonlar dahi, zorlu oyunları çalıştırabilecek. Bakalım tahminimiz doğru çıkacak ve Android N, sunucu üzerinden oyun çalıştırmaözelliğini sunacak mı?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]İşte Android N İle Gelecek Önemli Özellikler[/h][h=2]Android işletim sisteminin yeni N versiyonu ile birlikte çok daha iyi bir sistem kullanıcıları bekliyor. Android N adı verilen Android'in 7. sürümünde çok daha stabil ve performans odaklı bir işletim sistemi amaçlanıyor. Bu doğrultuda yeni işletim sistemi ile ilgili söylenebilecek bir önemli detay işletim sisteminin daha iyi bir performans sunması ve verimli olması.[/h]
iste-android-n-ile-gelecek-onemli-ozellikler.jpg
Bunun yanında pek çok yenilik ve geliştirme içeren Android işletim sisteminde uygulamaların yüklenmesinde de yüzde 75'lik bir hız sağlanmış durumda. Aynı zamanda yüzde 50'ye varan bir depolama tasarrufu da uygulamalar üzerinden sağlanacak.
Tüm Uygulamaları Tek Seferde Kapatma!
Android ile ilgili diğer önemli bir özellik ise açık olan tüm uygulamaların tek bir seçim ile kapatılabilmesi. Aynı zamanda işletim sistemine verilecek talimatlar ile birlikte telefonun kapatılması halinde uygulamaların da kapatılması sağlanabilecek.
Çift Ekran Kullanım Geliyor!
Android işletim sisteminde sunulan tüm özellikler bunlarla sınırlı kalmazken pek çok yeni özelliğin de kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. Android'in yeni işletim sistemi ile birlikte kullanıcılara sunulacak en kapsamlı özelliği ise ekranın ikiye ayrılabilmesi. Böylece aynı ekranda iki farklı uygulamanın çalıştırılabilmesi mümkün hale getirilirken kullanıcıların çeşitli araştırma ve işlemlerini yapma sırasında herhangi bir zorluk yaşamayacağı belirtiliyor.
Android ile ilgili en çok dikkat çeken özellik bu olurken önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak işletim sisteminin çok daha fazla ilgi görmesi bekleniyor
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst