gittigidiyor

İOS Android Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-surumlerinin-mayis-ayi-kullanim-oranlari-aciklandi-705x290.jpg
Android sürümlerinin kullanım oranları açıklandı ve Marshmallow yine aşağılarda yer alıyor.
Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminin Mayıs ayı içerisindeki kullanım oranları açıklandı. Android'in yaratıcısı ve geliştiricisi olan Googletarafından paylaşılan bu bilgiler, mobil işletim sisteminin hala bazı güncelleme sorunlarıyla boğuştuğunu gösteriyor.

Android M olarak bilinen Android Marshmallow, aylar önce kullanıma sunulmuş olmasına rağmen Mayıs ayı oranlarına göre hala en alt sıralarda yer alıyor. Listede en yukarıda olan isim, uzun süredir liderliği elinden bırakmamış olan ve Marshmallow'dan önce kullanıma sunulan Lollipop. 5.0 ve 5.1 şeklinde iki farklı kategoriye ayrılmış olan Lollipop'un hemen arkasından 4.4 KitKat geliyor. Yaklaşık %3'lük küçük bir farkla Lollipop'tan geride olan KitKat'ı 4.1.x, 4.2x ve 4.3 sürümleriyle Jelly Bean takip ediyor. Jelly Bean'den altında, %7.5 kullanım oranıyla Marshmallow yer alıyor. Şu an rakibi sayılabilecek olan Jelly Bean'in %20'lik payına yetişmeye çalışan Marshmallow, şimdilik bunu başaramayacak gibi görünse de kısa bir süre sonra zirveyi ele geçirebilir.

May-distribution-chart-2.jpg


Geçen ayın verilerine göre sadece %4.6'lık paya sahip olan Marshmallow, 1 aylık süreçte payını %63 arttırarak %7.5'e yükseltti. Eğer Marshamallow bu artış oranını korumayı başarırsa, yaz bitmeden önce liderin en büyük rakibi olabilir.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst