gittigidiyor

iOS Cihazınızın Isınma Nedeni Yalnızca Yazılım Hataları Mı ?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple ürünleriyle ile ilgili bazenleri bir takım sorunlar yaşarız. Bu sorunlarla özellikle acil bir işlem gerçekleştirirken karşılaşırsak iyice can sıkıcı, dayanılmaz bir duruma gelir. Peki günlük yaşamda karşılaştığımız bu sorunların tamamı iOS ile mi alakalı ?


iPad-sat%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1.jpg

Apple 23 Ocak 2017 ‘de iOS 10.2.1 ‘i iOS cihazları için yayınladı.Bu güncelleme ile hata düzeltmeleri,performans iyileştirmeleri yapıldı ve güvenlik zaafiyetleri giderildi.
Yeni Yazılım İle Yaşanan Bir Takım Sıkıntılar
serious.jpg

Bir çok kullanıcı bu güncellemenin cihazlarının performansını düşürdüğünü, batarya süresi ile ilgili düşüş yaşadığını, ani kapanmalar gibi pek çok sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Peki işin görünen yüzü böyle mi ?
App Store Uygulamaları
App-Store-1-640x367.jpg

2 sene önce Apple Store ile ilgili virüs sıkıntısı yaşandı. Bu virüs sıkıntısı ise bir takım Çinli geliştirici Xcode kırmayı başararak App Store’a popüler olan uygulamaları yüklediler. Bu sayede pek çok kullanıcı bu yüklenen virüslü popüler uygulamaları indirerek cihazlarına virüs bulaştırmış oldular. Buna karşı Pangu ekibi ise bir yazılım çıkartarak bunun tespitini kullanıcılar için kolaylaştırdılar. Peki Apple güvenli ise bu uygulamalar nasıl iOS’e müdahale edebildi ?
Kütüphaneler
iOS-Kutuphane.png

Çinli geliştiriciler uygulamların içerine enjekte ettikleri kütüphane yardımıyla bunu gerçekleştirdiler. Bu kütüphane yardımı ile cihazınızla ilgili bir takım veriyi sunucularına depoladılar.
Yaşadığınız Sıkıntılara Herhangi Bir Uygulama Sebep Olabilir.
App-Store-Uygulamalar%C4%B1.jpg

Pangu Jailbreak ekibi Jailbreak uygulamasını App Store ‘da yayınlamayı başarmıştı. Yani bu demek oluyor ki bazı durumlarda bir takım şeyler Apple’ın gözünden kaçabiliyor. Bu yüzden bilmediğiniz uygulamaları cihazlarınıza indirmeyin. Cihazınız ısınıyorsa ve donmalar kasmalar yaşıyorsanız bunun nedeni iOS değil indirdiğiniz bir uygulama da neden olabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst