gittigidiyor

İOS Müzisyenler OS X 10.11 El Capitan’a Geçmek İçin Neden Beklemeli ?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Mac kullanan bir müzisyen veya yapımcı iseniz, yeni OS X 10.11 El Capitan’a geçmek için bir süre beklemek isteyebilirsiniz.

Apple’ın en yeni OS X sürümü El Capitan genel olarak oldukça beğenildi. Teknoloji basının onayını alan El Capitan pek çok kullanıcısı tarafından öneriliyor ve Yosemite kullanıcılarına yükseltme çağrıları yapılıyor. Mac sistemlerin yeni üyesi her ne kadar hız ve uyumluluk açısından dikkate değer olsa da, müzisyenler için henüz yeterince oturmuş sayılmaz.
Müzik yazılımları uyum sorunu yaşıyor

OS X El Capitan, görünüşe göre ses ve ses birimleriyle daha farklı bir şekilde çalışıyor. Ses sistemlerindeki bu değişiklik sebebiyle sektördeki bazı önemli markalar tarafından müzisyenlere bekleyin çağrısı yapıldı. Aralarında Steinberg, EastWest, Avid veGobbler‘ın da olduğu bazı yazılım üreticileri, müşterilerine Yosemite sürümünde kalmalarını tavsiye etti.
Native Instruments cephesinden gelen açıklamaya göre firmanın hiçbir ses birimi El Capitan’da Logic Pro X‘te çalışmıyor. Neyse ki firmadan gelen açıklamaya göre bu sorunun sebebi tespit edilmiş ve Apple ortaklığıyla bir çözüm üzerinde çalışılıyor.
Müzik donanımları da uyum sorunu yaşıyor

Yazılımlar kadar olmasa da bazı müzik donanımları da El Capitan ile uyumluluk sorunu yaşayabiliyor. Focusrite, Midnight Scarlett hariç bütün müzikal arayüzlerin yeni işletim sistemi ile uyumlu çalıştığını belirtti. Apogee de genel olarak yeni OS X sürümüne destek sağlıyor. Ancak bu cephede de Duet Firewire ve Emsemble Firewire birimleri uyum sorunu yaşıyor.
Elektron Overbridge kullanıcıları ise ciddi uyum sorunlarıyla karşılaşıyor. Universal Audio sürücüleri, gelen raporlara göre hiçbir şekilde çalışmıyor. Overbridge yazılım kontrollü olduğu için doğal olarak donanım da devre dışı kalıyor. Nispeten yıllanmış Native Instruments cihazlarını kullananlar ise kernel panic hatası alabiliyor.
Tamamlanmayan projeniz varsa bitmesini bekleyin

Bu durum genel olarak bütün işletim sistemi güncellemelerini kapsıyor. Ancak El Capitan’ın özellikle ses konusunda sıkıntılar yaşadığını göz önüne alırsak, hali hazırda bir proje üzerinde çalışan müzisyenlerin en azından işlerini tamamlayana kadar beklemelerinde fayda var. OS X El Capitan pek çok yenilik ve geliştirme sunuyor olabilir. Ancak hiçbiri üzerinde çalıştığınız projeyi kaybetmeye değmez.
Başka bir Mac veya bölümde test edin

Yeni işletim sistemleri oldukça çekici olabilir. Eğer risklere rağmen El Capitan’ı deneyimlemek istiyorsanız ana sisteminizi yükseltmek yerine yeni bir bölüm oluşturup bu bölüme kurulum yapmanızı öneririz. Eğer ayrı bir Mac’iniz varsa yapacağınız en güvenli hareket ikincil bir Mac’e El Capitan’ı kurup sorunları yaşayıp yaşamadığınızı test etmek olacaktır.
Eğer ana sisteminizde ayırabileceğiniz depolama alanı veya ikincil bir Mac sisteminiz yoksa, sorunlar giderilene kadar beklemeniz faydalı olacaktır. El Capitan’a geçiş yapma konusunda ısrarlıysanız…
Güncellemeye kararlıysanız sisteminizi yedekleyin

Yukarıda belirttiğimiz gibi bir proje üzerinde çalışmıyorsanız. Güncellemeyi almadan önce en azından yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Kararınızı beklemekten yana verdiyseniz, App Store ayarlarından otomatik güncelleme yüklenmesini kapatmak isteyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar menüsünden App Store ayarlarını açın ve OS X güncellemelerini otomatik yükleme seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst