gittigidiyor

İOS Sony Xperia Z5 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi başladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Sony Xperia Z5 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi global pazarda sunulmaya başlandı[/h]Sony’nin Eylül ayında Android Lollipop ile gelen Xperia Z5 amiral gemisi farklı ülkelerde Android Marshmallow güncellemesine kavuşmaya başladı…
sony_mwc_2016_ocg_620x280.jpg

Japonya’nın önde gelen teknoloji devlerinden olan Sony, her sene yeni modeller sunarken, kısa bir süre önce de Mobil Dünya Kongresi, MWC 2016’da etkinlik düzenlemiş ve yeni Xperia X akıllı telefon modellerini duyurmuştu. Bu yeni seride hepsi 5″ ekran sahip olan 3 akıllı telefon yer alırken, Sony Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance isimleri ile geldiler.
sony-xperia-z5-marshmallow-1.jpg


Sony cephesinden gelen açıklamaya göre Sony Xperia X ailesi artık Xperia Z modellerinin yerini alıyor. Bu da ilerleyen dönemde Xpeira Z6 Compact, Xperia Z6 ya da Xperia Z6 Premium modellerinin satışa sunulmayacağı anlamına geliyor.
Diğer taraftan Eylül ayında sunulan Xperia Z5 ailesi için yazılım desteğini de sürdüren firma, bir süredir bu modeller için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi çalışmaları içerisindeydi. Bu cihazlar için güncelleme kısa süre önce Japonya’da sunulurken, şimdi de global pazarda farklı ülkelerde yayınlanmaya başladığı bilgisi geldi.
Gelen haberlere göre Tayland, Rusya, Cezayir, Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, ve Malezya gibi ülkelerde Sony Xperia Z5 akıllı telefon Android 6.0 Marshmallow güncellemesini almaya başladı.
sony-xperia-z5-marshmallow-2.jpg

Cihazın teknik özelliklerini hatırlarsak eğer, 5.2″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelen akıllı telefonun diğer özellikleri 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 810 yonga seti, 23MP arka kamera, 5.1MP ön kamera olmakta.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst