gittigidiyor

ip cakısması sorununu gidermek resimli anlatım

supermax

Aktif Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
385
Tepkime puanı
83
Puanları
28
Konum
izmir
ip cakısması sorununu gidermek resimli anlatım
IP Çakışması sorununu gidermek için IP adreslerinin elle yapılandırlması gerekebilir. Bunun için ağdaki her bilgisayar için Başlat/Ayarlar /Ağ bağlantılarına, sonra da yerel ağ bağlantısı ikonuna sağ tıklayıp özellikleri açın:

Yerel-1.jpg


Önce Genel sekmesinde en altta yer alan Bağlandığında bildirim alanında simge göster yazan yerin başındaki kutucuğu işaretleyin ve tamam a tıklayın.

Yerel-2.jpg


Bunu yapınca system tray da çubuk üzerinde sağ köşede saat simgesinin bulunduğu yerde bir ağ ikonu belirir, bu ikona çift tıklayıp çıkan Yerel Ağ Bağlantısı Durumu Penceresinde Destek bölümüne tıkladığınızda IP adresi, Alt Ağ Maskesi ve Varsayılan Ağ Geçidi görürsünüz.

Yereldur.jpg


Buradaki adres bilgilerini bir yere not edin.

Yerel-2.jpg


Yerel ağ bağlantısına yeniden sağ tıklayıp özellikleri açın ve yine Genel Sekmesinde bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır yazan yerden ok tuşuyla aşağı inerek İnternet iletişim Kuralları (TCP/IP) yazan yere gelip mous ile burayı seçili hale getirdikten sonra Özellikler buttonuna tıklayın. (aynı işi buraya çift tıkla***** da yapabilirsiniz)

TCP-1.jpg


Burada daha önce Otomatik olarak bir IP adresi al seçilidir, hemen altındaki Aşağıdaki IP adresini kullan düğmesine tıklayın ve seçili olmasını sağlayın.

TCP-2.jpg


IP adresi karşısına daha önce Yerel Ağ Durumunda kaydettiğiniz Ip adresini (10.0.0.3), Alt ağ maskesini (255.0.0.0) ve Varsayılan ağ geçidini (10.0.0.2) girin (Sizde Ip adresi farklı olabilir, bu durumda sizde yazılı olan rakamları gireceksiniz),

Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan bölümü bu durumda otomatik olarak aktif hale gelecektir, Yeğlenen DNS sunucusu karşısına 4.2.2.1 ve Diğer DNS Sunucusu karşısına 4.2.2.2 yazın ve Tamam buttonuna tıkla***** pencereyi kapatın. Daha sonra da Yerel Ağ Özellikleri Penceresini yine tamam buttonuna basarak kapatın. Aynı işlemi kendi özellikleriyle diğer bilgisayarlarda da yaptıktan sonra, bilgisayarları yeniden başlatmanız gerekiyor. Artık IP çakışmasından kaynaklanan bir uyarıyla karşılaşmayacaksınız demektir.
IP numaralarını verirken her bir bilgisayarın IP numarsaının farklı olmasına dikkat etmelisiniz, aksi takdirde aynı IP numarasını verdiğiniz bilgisayarlardan sonra açılan çakışma nedeniyle ağa dahil olamaz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst