gittigidiyor

Kişisel bilgilerimiz tarikatlara verilecek

alitas

Aktif Üye
Katılım
3 Şub 2022
Mesajlar
12
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Yaş
39

Kişisel bilgilerimiz tarikatlara verilecek; düzenleme Meclis'ten geçti​

Kişisel bilgilerimiz tarikatlara verilecek; düzenleme Meclis'ten geçti

23 Şubat 2024 Cuma Saat: 09:44
Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma Saat: 09:50

TBMM'ye sunulan 8. Yargı Paketi’ne, yurttaşın kişisel verilerinin “dini vakıflara” verilebileceği maddesi eklendiği ortaya çıktı.​

TBMM Adalet Komisyonu’nda, önceki gün akşam, emekliler için bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, kabul edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre komisyonun önceki günkü görüşmelerinde, teklifin 33. maddesinin “g” bendinde yer alan ve “siyasi, felsefi, dini veya sendikal amaçlarla kurulan vakıf, dernek ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluş ya da oluşumların da kişisel verilerinin işlenebilmesine” ilişkin düzenleme tartışmalara neden oldu.

Muhalefet söz konusu düzenlemenin “fişlemeye sebebiyet verebileceği ve anayasaya aykırı olduğu” gerekçesiyle teklif metninden çıkarılmasını istedi.
Ancak önerge, AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst