gittigidiyor

Lenovo'dan Bir Kez Daha Açık Uyarısı

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
Lenovo'dan Bir Kez Daha Açık Uyarısı

Uzun süredir Lenovo firmasının fabrika çıkışlı olarak bünyesi altında yer alan Stok Yazılımlar yüzünden birkaç kez hatalarla karşılaşmıştı. Çin asıllı telefon üreticisi olan Lenovo'nun bu sefer ürünlerinde ise çok büyü bir güvenlik açığının yer aldığını saptandı

.konuimg {width:590px;height:300px}
lenovo-dan-bir-kez-daha-acik-uyarisi.jpg
Uzun süredir Lenovo firmasının fabrika çıkışlı olarak bünyesi altında yer alan Stok Yazılımlar yüzünden birkaç kez hatalarla karşılaşmıştı. Çin asıllı telefon üreticisi olan Lenovo'nun bu sefer ürünlerinde ise çok büyü bir güvenlik açığının yer aldığını saptandı. Şubat ayında cihaz içerisinde yer alan bir Adware yüzünden oldukça sıkıntı yaşayan bilgisayar kullanıcılar beraberinde PC üreticisi çağresiz kalırken, İlgili kişiler tekrardan ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Fakat Superfish sorunu Lenovo'nun yazılımlara yerleştirmiş olduğu bir durumdu. Şu zamandan sonra firma tamamen kontrolleri kaybetmiş durumda.
BBC tarafından verilen haberlere göre Lenovo PC ve dizüstü modellerinde yer alan stok yazılımlar hala yok edilmiş durumda değil. Daha öncelerinde de olduğu için firma çok kez uyarı almıştı. Lenovo için ilgili kişiler tekrardan bir uyarı yaparak kısa süre içerisinde bu durumu kökten yok etmesini dile getirdi.
IOActive yazılım güvenlik şirketinin BBC ile ortak olarak paylaşmış olduğu rapora göre, Lenovo içerisinde yer alan açıklar beraberinde büyük bir soruna yol açıyor. Ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi lokal, Aynı zamanda uzaktan bağlatılarda bilgisayarın kontrolünü tamamen devredışı bırakabiliyor, Bir diğeri ise Lenovo'nun stok yazılımlarında yer alan kod yığını yüzünden bir kez daha kontrol devre dışı bırakabiliyor. İki açığın soucunda ortaya uzak bilgisayar kullanıcıları tarafından tam yetkiye sahip bir erişim imkanı sunuyor.
Bu konu hakkında sizlere genel olarak tüm bilgisayar üreticileri tarafından ilk olarak kurulan stok programlarını kaldırmak yerine bilgisayarınızı kutudan çıkarttıktan sonra ilk olarak yapmanız gereken işlem olarak yeni bir işletim sistemi kurmayı öneriyoruz. Böylece tam hakim desteğine sahip olarak fabrika tarafından gelen gereksiz programlara yer vermmemiş olacaksınız.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst