gittigidiyor

Linux için Microsoft SQL Geliyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
EtxESzqj-linux.png

Microsoft, Linux’a SQL veritabanı yazılımını getireceğini açıkladı. Peki, Linux için Microsoft SQL yazılımında neler olacak? işte detaylar


sql-loves-linux-800x420.jpg
Microsoft, Linux işletim sistemine yalnızca kendi Serverını içeren SQL veritabanı yazılımını getireceğini duyurdu.
Şu an ki aşamada her ne kadar ilk yazılım olmasa da, söz konusu yazılımın işletim sistemi içerisinde çok önemli bir konuma sahip olacağı belirtildi.
Durum özelinde var olan ironi şudur ki; firmanın daha önceki süreçte Linux işletim sistemini çok aşağılarda gördüğü bir gerçek olarak karşımıza çıkıyordu.
Bu konuda eski CEO Steve Ballmer başta olmak üzere, yeni CEO Satya Nadella işletim sistemine bakışlarını açıkça ifade etmişlerdi.
Fakat geçen yılın Nisan ayında çıkarılan Microsoft Visual Studio kodunun,Linux işletim sistemlerine uyumlu olarak geleceği konuşulmaya başlanmıştı.
Ardından Microsoft, Linux için kendi IDE sürümünü yaparak, kafalardaki soru işaretlerine bir son vermişti.
b9regjiiaaa8hqspng-large.png

SQL yazılımına gelecek olursa; SQL, MySQL, PostGreSQL çözümleri ile birlikte kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen yazılımlardan biri olmuştur.
Yazılımın Linux’a yapacağı katkının ise özellik web ve sunucu yöneticilerikonusunda olacağı ifade ediliyor.
Gün itibariyle Microsoft tarafından açıklanan duyurunun ise henüz teori aşamasında olduğu; kullanıcıların 2017 yılının ortalarına doğru çözümle buluşabilecekleri belirtildi.

linux-windows.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst