gittigidiyor

Linux Shell ve Komut Satırı Ayarları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Linux işletim sisteminde kabuk (shell) erişimi elden etmenin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bunların en başında gelenlerden bir tanesinde Shell (Prompt) istemidir .
Shell İstemi (Prompt)


  • Terminal: Linux masaüstü için GUI tabanlı oturum açma sistemidir. Oturum açtıktan sonra, X Terminal (XTerm), GNOME Terminali (GTerm) veya KDE Terminali (KTerm) uygulamasını çalıştırarak bir kabuğa erişebilirsiniz.
  • Güvenli kabuk(SSH) üzerinden bağlanma: Uzak sunucuya veya iş istasyonuna bağlanmanızı ve oturum açmanızı sağlar.
  • Konsul: Birkaç Linux sisteminde metin tabanlı oturum açma sistemi sağlar. Genellikle, sisteme giriş yapmaz, oturum açmış olursunuz.

Mevcut kabuğumun adını nasıl öğrenebilirim?
Bu işlem için ise sisteminizdeki tüm kabukları bulmanız adına aşağıdaki komutu yazmanız yeterli olacaktır.
$ cat /etc/shells
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst