gittigidiyor

MIUI özel özellikleri.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Xiaomi cep telefonları ayarlarında, cihazımızı ihtiyaçlarımıza uygun hale getirmek için her türlü ayarı ve özelleştirmeyi kolayca bulabiliriz. Bunların arasında farklı konfigürasyonlara sahip olacak bölümlerden birini bulunuyor: Özel Özellikler.


Temel olarak, tüm Xiaomi cihazlarında bu özel işlevler bulunmakta. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi bu fonksiyonlar telefondan telefona değişiklik göstermekte.


Bu, hem akıllı telefonumuzdaki MIUI sürümüne hem de telefon modelinin kendisine bağlı olarak, bu bölüme girdiğimizde az ya da çok özel özellikleriniz olabilir. Bu nedenle, detaylandırdığımız aşağıdaki herhangi bir özelliğe sahip değilseniz, endişelenmeyin, çünkü bu bir hata değildir. Sadece mobil cihazınızda desteklenmiyor olabilir.


Bu nedenle, Xiaomi telefonunuzun sahip olduğu özel işlevlerin her birini keşfetmek istiyorsanız, Ayarlar'a gitmeniz ve alt kısımda bu bölümü aramanız gerekecektir.


Video Aracı​


Normalde firmanın tüm akıllı telefonlarında bulacağımız işlevlerden biri de Video Araç kutusu. Bir video oynatılırken parmağınızı bir kenardan basitçe kaydırarak başlatılabilen bir özellik. Kullanabilmek için bu seçeneğin daha önce etkinleştirilmesi gerekiyor. Bu özellik ek olarak, diğer öğeleri hızlı bir şekilde yönetmek için bazı seçeneklere ve ekran kaydı gibi uygulama kısayollarına sahiptir.


Aynı şekilde, aynı açılır menüden sese ek olarak ekran renklerinin stilini de değiştirebilir ve geçişleri yumuşatan bir mod ile görüntüde farklı iyileştirmeler de sağlayabiliriz.


Game Turbo özelliği ile FPS arttırın​


Hiç şüphe yok ki bugün birçok kullanıcı, akıllı telefonlarında her zamankinden daha fazla oyun oynuyorlar, bu yüzden de Çinli firma Game Turbo modunu yıllar önce tanıtmıştı. Artık bu mod, oyuncular için çok yararlı bir araç haline geldi.

Bu özellik sayesinde, dokunmatik kontrollerin iyileştirilmesine, ekranın ve sesin hassasiyetine dayalı olarak da oyun oynama deneyimini geliştirmek mümkün oluyor. Game Turbo ile WiFi ağının gecikmesini azaltmamıza yardımcı olan bir seçeneği bile etkinleştirebiliriz. Oynarken kontrast ve renk doygunluğu gibi diğer bazı noktaları da değiştirebilirsiniz.


Xiaomi yüzen pencereler​


MIUI 12'nin gelişinden bu yana Asyalı akıllı telefon markası, bir uygulama ile yüzen bir bildirim koyma olasılığını, yani söz konusu uygulama ile minyatür olarak bir pencere açan bir işlevi tanıtmıştı.


Ayrıca bu özellikte herhangi bir seçenek yok. Yani, varsayılan olarak etkindir ve bize yalnızca kayan pencerelerin nasıl çalıştığını açıklayacağı, resimlerin dahil olduğu küçük bir öğretici gösterilecektir.


Kullanışlı ikinci alan​


Bulacağımız işlevlerden bir diğeri de ikinci alan olacak. Aynı akıllı telefondaki farklı profilleri beğenimize göre tamamen yapılandırabileceğimiz özelliklerden biri. Bu özelliği aktif etmek için izlememiz gereken adımlar şu şekilde olacaktır:


  • Ayarlara erişin.
  • Özel özellikler bölümüne girin.
  • İçeri girdikten sonra İkinci Alan'a tıklayın.
  • İkinci Alanı etkinleştir seçeneğini aktif edin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst