gittigidiyor

Netflix Şifre Kısıtlamasını Türkiye'de de Uygulamaya Başladı!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Netflix, dijital yayın platformu olarak hesap paylaşımını sınırlayan bir politikayı uygulamaya koydu.​


Netflix, dijital yayın platformu olarak hesap paylaşımını sınırlayan bir politikayı uygulamaya koydu.


Bu politika, öncelikle bazı ülkelerde hayata geçirildi ve şimdi Hindistan ve diğer birçok ülkede daha geniş bir kapsamda uygulanmaya başladı.


Hesap kısıtlamasının uygulanmaya başladığı ülkelerden bir tanesi de Türkiye oldu.​


Hesap kısıtlamasının uygulanmaya başladığı ülkelerden bir tanesi de Türkiye oldu.


Türkiye'deki Netflix aboneleri e-posta yoluyla bilgilendirilmeye başladı. Bu yeni karar ile kullanıcılar kendi hesaplarını başkaları ile paylaşamayacak.

Perşembe günü itibariyle, dünya genelindeki haneler arasındaki hesap paylaşımını engelleme kararı alan Netflix, bu durumun ticari açıdan sorunlara yol açtığını belirtti.​


Perşembe günü itibariyle, dünya genelindeki haneler arasındaki hesap paylaşımını engelleme kararı alan Netflix, bu durumun ticari açıdan sorunlara yol açtığını belirtti.


Bir zamanlar hesap şifresi paylaşımına olanak sağlayan bu popüler platform, artık bu uygulamanın yarattığı mali zorluklar nedeniyle bu politikasını değiştireceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl, abonelerin hesap paylaşımına sınırlama getiren bir test sürecine giren şirket, bu uygulamayı 2023'te Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Amerika gibi çeşitli ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletti.​


Geçtiğimiz yıl, abonelerin hesap paylaşımına sınırlama getiren bir test sürecine giren şirket, bu uygulamayı 2023'te Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Amerika gibi çeşitli ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletti.


Şirket, hesaplarını paylaşmayı düşünen abonelerin ek bir ücret ödemeleri gerektiğini ifade etti. Bu durum aboneleri olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

Netflix, parola paylaşımı kısıtlaması uygulaması sayesinde abone sayısında ciddi bir artış yaşadı.​


Netflix, parola paylaşımı kısıtlaması uygulaması sayesinde abone sayısında ciddi bir artış yaşadı.


Platform, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla, bu strateji ile yaklaşık 1 milyon abone kaybını telafi ederek 6 milyon yeni abone kazanmayı başardı. Bu başarılı hamle Netflix'in pazar konumunu güçlendirirken, abonelik tabanının genişlemesine de önemli ölçüde katkı sağladı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst