gittigidiyor

Oppo 18 Ayda pes etti....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Posta gazetesinden Murat Gülderen'in haberine göre İstanbul Tuzla'da 2021 yılında 50 milyon dolar yatırımla kurduğu fabrikasında telefon üretmeye başlayan Çinli teknoloji devi Oppo'nun yaklaşık 1 aydır üretimini durdurduğu öğrenildi.

Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre bunda en büyük neden maliyetlerin ciddi oranda yükselmesi, yeterli sayıda kalifiye eleman bulunamaması ve distribütör ile yaşanan anlaşmazlıklar...

Yine kaynaklara göre en az 6 ay üretimin yapılmayacağı da iddialar arasında. Ancak şirket, üretim yapmasa da Türkiye'de varlığını sürdürmeye devam edecek. Fabrikada 500'ün üzerinde personel çalışıyordu.

Yatırımın karşılığı alınamadı

Oppo'nun an itibarıyla çekirdek bir yönetim kadrosu ile çalışmalara devam ettiğini de belirten kaynaklara göre, büyük hedeflerle gerçekleştirilen yatırımlar şimdilik karşılığını pek alamadı.

Marka, Türkiye'ye yabancı olduğu için tecrübesiz kişiler yüksek miktarda ücretlerle işe alındı. Bir de dünya genelinde yaşanan hammadde ve yedek parça sıkıntısı da sona ermeyince sıkıntılar büyüdü.

Pazarın önemli bir oyuncusu, "Bizim sektörde kalifiye eleman bulmak aşırı zorken, yüzlerce personeli kısa sürede almak zaten şaşırtıcıydı" dedi.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,176
Tepkime puanı
493
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Görünen o ki bir çok marka Türkiye'den çekilecek gibi.
Bu da kötü ekonominin göstergesi olmalı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst