gittigidiyor

Opportunity Keşif Aracı 12 Yıldır Mars Üzerinde!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

  • 24 Ocak 2004’te iniş yapan NASA’nın Opportunity keşif aracı, Mars’ta 12. yılını da doldurdu.

    NASA’nın keşif robotu Opportunity, 2004’te Mars yüzeyine inmişti. Mars yüzeyindeki çalışmalarına devam ediyor. Diğer keşif robotlarına oranla nispeten küçük olan Opportunity, boyundan beklenmeyecek derecede yüksek performans sergilemişti. Aslında 90 günlük bir görev için tasarlanan bu robot, Mars’taki 12. yılını da doldurdu.
    Mars’a indiği günden beri analizler gerçekleştiren keşif aracı, şu an Mars yüzeyinde aktif olan iki robottan biri. Güneş enerji panelinin kullanıldığı Opportunity, son beş yıldır Endeavour kraterinde atmosferi incelemeye devam ediyor.
    Özellikle Endeavour’da zor şartlarda görev yapan keşif robotu, Mars’a indirildikten bu yana tam 42.65 km yol yapmış. Bu mesafe, Opportunity aracına Dünya dışında herhangi bir yüzeyde en fazla seyahat eden robot ünvanını kazandırıyor.
    mars-opportunity-rover-800-1-728x364.jpg

    nasa-opportunity-mars-rover.0_standard_800.0.jpg

    mars2003_rover.jpg

    nasa_maven_main.jpg

    mars-one-rover-2018.jpg








 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst