gittigidiyor

PS 5 Dual Sense kontrol cihazını. PC ile kullanmak....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
DualSense kontrol cihazı piyasaya sürüldüğü andan itibaren konsol oyuncularının beğenisini toplamayı başardı. Çıktığı ilk günden beri PC kullanıcıları da DuelSense'in dokunsal geribildirim ve dinamik uyarlanabilir tetik özelliklerini deneyimlemek istiyordu. Bu yüzden “DualSense PC’de çalışır mı?”, 'PC'de DualSense ile nasıl oyun oynanılır?' gibi sorular soruluyordu.

Bu sorular cevabını buldu. DualSense yalnızca PS5 için değil PC oyuncularının da kullanımına sunulmuş durumda.



s-02c608d093f317e41ae7b3b9d9cfba8635b6a609.jpg



Dual Sense Nedir..? 2020 Yılında PS 5 konsolu için üretilmiş kablosuz oyun kontrol cihazına verilen isimdir....


DualSense'in sahip olduğu dokunsal geribildirim ve dinamik uyarlanabilir tetik gibi oyun dünyasına çağ atlatan özellikler kullanıcıların oldukça hoşuna gitti.

Şu ana kadar üretilen DS modelleri arasında en üstün ve en eşsiz özellikler barındırın bu cihaz diğer kontrol cihazlarından ayrışan dahili mikrofon, entegre hoparlör gibi özelliklere de sahip.
Dokunsal Geribildirim

Geleneksek gürültülü motorların yerine gelen çift aktüatörlerle oyun içi eylemlerinize fiziksel olarak duyarlı geribildirimleri hissetmenizi sağlayan bir teknoloji. Bu dinamik titreşimler farklı silahların geri tepmesine kadar çevreden gelen her şeyin hissini ellerinize taşıyabilir.

Uyarlanabilir Tetikler

Oyun içinde eşyalarınız ve çevrenizle etkileşime geçtiğinizde farklı seviyelerde güç ve gerilimini deneyimlemenizi sağlar. Gittikçe gerilen bir ok yayından yarış arabasının frenlerine asılmaya kadar ekran üzerindeki eylemleri tetik tuşunda fiziksel olarak hissedebilirsiniz.


DualSense PC uyumluluğu da çok kolay bir şekilde sağlanıyor. Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlara USB aracılığıyla bağlanabilen DualSense kontrol cihazı ayrıca bluetooth üzerinden de hem mobil platformlarda hem de PC’de kolayca kullanılabilir.

Steam oyun platformu, DualSense’in PC’ye bluetooth üzerinden hızlı bağlantı kurmasını sağlıyor.​



s-9a8ac808e5ae822268074fcc6deb517fc00a7ec4.jpg



Steam istemcisinin yüklenmesinin ardından; (bilgisayarınızda bluetooth yoksa bluetooth adaptörü aracılıyla) ekranın sağ alt köşesindeki sistem tepsisini açıp, Bluetooth simgesine çift tıkladıktan sonra sırasıyla, “Bluetooth veya başka cihaz seçin” seçeneğini ardından “Bluetooth”a tıklayın.

DualSense’in ışıkları mavi renkte yanana kadar PlayStation ve Share düğmelerine (PlayStation logolu tuş ile “\ | /” işaretli tuş) aynı anda basın. Kablosuz denetleyiciyi seçtiğinizde DualSense’i bilgisayarınızla eşleştirmiş olacaksınız.

DualSense’i kablolu ya da yukarıda anlattıldığı gibi Bluetooth üzerinden bilgisayarınıza bağladıktan sonra Steam size yapılandırma imkanı da tanıyor.​



s-7f64faac92714556a6c63b20def4f033726a20b9.jpg



Steam’de sırasıyla Ayarlar, Denetleyici, Genel Denetleyici Ayarları’nı seçtiğinizde karşınıza çıkacak olan büyük resimde PlayStation Yapılandırma Desteği kutusunu seçin.

Adımları doğru takip ettiğinizde, algılanan denetleyiciler listesinde PlayStation 5 Denetleyici: PlayStation 5 Denetleyici yazacaktır.​



s-2183dcf164b32080806fee4b8f84c238d563e827.jpg




Bu mesaj, DualSense’in bilgisayar ile eşleştiği ve Steam oyunlarının DualSense ile uyumlu bir şekilde çalışacağı anlamına gelir.

Geniş ekran modunda, oyun içi menüsünü başlatmak için PlayStation düğmesine basarak DualSense’in ayarlarını da değiştirebilirsiniz.

DualSense, Steam'in yanı sıra Epic Games ile de uyumlu olarak çalışıyor! Dualsense'in ayrışan özellikleri olan dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleri gibi fonksiyonlarını bu platformlar üzerinde yer alan bazı 3. parti oyunlar ile deneyimleyebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst