gittigidiyor

Samsung’un Niyeti 11K Mobil Ekran

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Çoğumuz 720p ekranlardan Full HD ekranlara geçiş yapmaya hazırlanırken bazı üreticiler bir seneden fazladır QHD ekranlara yer veriyor. LG G3, G4 ve Samsung Galaxy S6, Note 4 gibi cihazlarda karşımıza çıkan 2560 x 1440 piksel ve üstü QHD ekranlar Sony gibi firmalar tarafından şimdilik gereksiz görülüyor çünkü ufak olan mobil ekranında artık pikselleri görmek imkansız ve yüksek çözünürlük için kasan GPU devresinden ötürü performans düşüyor ve batarya ömrü kısalıyor. Ancak üreticiler bir yandan bir sonraki adım olan 4K yani Ultra HD (3840 x 2160 piksel) için hazırlanıyor. Diğer firmalar aksine IPS değil Super AMOLED ekranları üretip kullanan Samsung, 4K yetmez dercesine 8K ve hatta 11K çözünürlüklü ekranlar için çalışmalar yapıyor. Firmanın amacı 11K ekranı üretip 2018 yılındaki telefonlarda kullanmak. Şu andaki QHD ekranlara kıyasla dört kat daha keskin detaylar sunabilecek olan 11K ekranlar henüz üç sene ilerde ama 13 firmanın ortak çalıştığı EnDK projesi için Güney Kore hükümeti beş sene sürecinde 26.5 milyon dolar yatırım veriyor. Samsung açıklamasına göre 11K ekranlardaki detay seviyesi sayesinde gözlük kullanmadan üç boyut hissi verilebilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst