gittigidiyor

SanDisk Ultra 128 GB USB Type-C Flash Bellek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
SanDisk_Ultra_USB_Type-C.jpg


SanDisk Ultra 128 GB USB Type-C Flash Bellek
USB Type-C bağlantı standardının yaygınlaşması ile birlikte hem bilgisayarlara, hem telefonlara takılabilen yeni Flash bellekler de yaygınlaşıyor.

Klasik USB bellekler de Type-C değişiminden payını alıyor. SanDisk’in MWC 2016’da tanıttığı yeni taşınabilir bellek başparmak boyutunda 16, 32, 64 ve 128 GB depolama alanı seçenekleri sunuyor.
Biglisayarlarda ve telefonlarda gittikçe yaygınlaşan USB Type-C portu simetrik olduğu için belleği ters takamamak gibi bir sorun kalmıyor. Aynı zamanda bu belleklerin oldukça hızlı olması da önemli bir artı.
Mobil belleklerin hızları arttıkça farklı cihazlar arasında bellek ile daha hızlı veri taşımak, birden çok cihaza kopyalama ve aktarım yapmak kolaylaşıyor. Öte yandan elbette hem cihazlarınızda Type-C portu olmalı, hem de mobil bir cihazda kullanacaksanız OTG Desteği bulunmalı.


OTG Nedir? Ne işe Yarar? Videomuzda USB On-The-Go teknolojisinin Android telefonlarda ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını gösteriyoruz…

Android cep telefonunuzda ya da tablet bilgisayarınızda şarj ve veri aktarımı için bir bağlantı portu bulunur. Günümüzde bu ufak uçlu bir porttur yani Micro USB standardındadır. USB teknolojisinin sürümü değişse işlevi aynıdır, güç ve veri aktarımı yapar.


SanDisk_Ultra_USB_Type-C.jpg


OTG nedir? Ne işe yarar?Peki USB OTG nedir? Bu her USB portunda olmayan, bazı cihazlarda karşımıza çıkan bir teknoloji, bir özelliktir. 2001 Yılında resmileşen bustandart sayesinde USB cihazları başka USB cihazlarının bağlanabildiği bir ev sahibi, yani Host özelliğine sahip olurlar. USB üzerinden telefona ya da tablete klavye, fare ya da oyun kontrolcüsü gibi diğer USB aygıtları takmak için kullanılabilir.
Fiziksel olarak USB portuna her türlü USB cihazı takabilsek de USB OTG olmadan bu cihazlar çalışmaz. Host yani ev sahibi özelliği olmayan yani OTG desteklemeyen telefonlarda USB portu, başka USB cihazların bağlanıp çalışmasını desteklemez.
USB 2.0 standardının evrensel bir parçası olarak kabul edilmesine karşın günümüzde halen OTG desteklemeyen cihazlar mevcuttur.
USB 3.0 ve USB 3.1’de OTG

USB 2.0 teknolojisinin yanında USB 3.0 teknolojisinde de OTG bulunur. SuperSpeed OTG olarak da adlandırılan USB 3.0 OTG, USB 2.0 OTG ile geriye dönük olarak uyumludur.
USB 3.1 henüz yeni yaygınlaşan bir standart olarak yine OTG’yi desteklemektedir. Hatta dünya pazarlarında USB 3.1 Type-C OTG adaptörleri 2015 yılında görünmeye başladı bile.
USB 3.1 Type-C OTG kablosuOTG ile Neler Yapabiliriz?

Testlerimizde, telefon incelemelerimizde cihazlara bağlı Gamepad gören izleyicilerimiz sık sık “Telefona Gamepad nasıl bağlanır?” sorusunu soruyor. Benzer şekilde iş kullanımına önem verenler telefon ve tabletlerine USB bellek bağlama konusunda meraklı. OTG sayesinde USB bellek ya da harici disktakıp içerisindeki verilere erişebilir, geniş ekranlı telefonlarda ya da telefonu televizyon gibi bir cihaza bağladığımızda geniş ekranda klavye, fare, oyun kontrol kolu (Gamepad) kullanarak rahat edebiliriz.
Elbette her cihaz direkt çalışmayacaktır. Örneğin USB modemler ya da kameralar, mikrofonlar ek sürücü gerektirebilirler, ya da bazı yüksek güç kullanan cihazlar çalışmayabilir. Kontrolcü ve bellek konusunda nispeten rahat olsak da henüz USB bile her cihazı evrensel ve sorunsuz olarak çalıştıracak kadar gelişmedi.

01-sandisk-ultrafit-128-gb.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst