gittigidiyor

sıd,pad içerisinde kanal bulunamadı ne demek?

ferdemli19

Aktif Üye
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
83
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
TOKİ ÇORUM
Arkadaşlar frekans değerleri vs doğru ama kanalı açınca bazı kanallarda sıd,pad
içerisinde kanal bulunamadı diye uyarı veriyor bunu düzeltme şansımız varmıdır?

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

evet benim de öğenmek istediğim bir konu

ve buldum
AÇIKLAM A

Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hacker Mesajı Göster
LNB ile falan alakası yok kullandığın satellite.xml dosyasından kaynaklanıyor bende sizin gibi diseqmotor kullanıyorum 90E-30W bilhassa düzgün hazırlanmamış bir satellite.xml dosyasında ben Türksat da çok sid-pad alıyorum diğer uydulardaki sid-pad nedeni ise yayından kalkan birkaç kanal oda okadar önemli değil bu sorundan kurtulmak için ya kendiniz oturup düzgün bir settings hazırlayacaksınız (ben bunu yapmıyorum) yada düzgün hazırlanmış bir satellite.xml dosyası kulllanarak uyduları kendiniz taratacaksınız (ben bu şekil yapıyorum) genelde sevgili ismail in satellite.xml dosyasını kullanıyorum hem hızlı tarama yapıyor hemde sid-pad hatası vermiyor Türksat için ismail in dosyasından 11844 olan satırı silip kayıt ettikten sonra ve cihazı restart yaptıktan sonra ne Türksat da nede Eutelsat7E de sid-pad hatası almıyorum bu arada sevgili ismail arkadaşımada seslenmek istiyorum bu son zamanlarda güncellenen satellite.xml dosyaları 11844 frekansını kaldırmama rağmen yinede bu hatayı veriyor bende eski olanı kullanmak zorunda kalıyorum kendisine duyrulur.

bu konu ile ilgili yazacaklarım bundan ibaret son derlediğim 8000HD imaj larında bu hatayı vermeyen satellite.xml dosyasını kullandım ve hiç bir şekilde sid-pad hatası almıyorum özellikle Türksat ve Eutelsat7 den
yalnız bu imajı kullanacaksanız manuel taramada network (şebeke) tarama kapalı olacak bu şekilde ben tüm uydulardaki motor ayarlarımı 30-45 dkka da bitiriyorum hızlı tarama yaptığı için sonra bu yaptığım tüm ayar ve kanalları dream den settings backup alarak başka kurduğum imaj üstüne restore ediyorum ve devamlı bu şekilde kullanıyorum diğer kullandığım imajlara bu restore işi yaklaşık 4-5 sn sürüyor ve hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyorum umarım sorununuza yardımcı olmuşumdur.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst