gittigidiyor

TFF, Süper Lig'i bitirebilir mi?

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,989
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
Usa
Şu ana kadar Süper Lig'de 2 maç koronavirüs sebebiyle ertelendi. Henüz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçı ertelenmedi ancak sıkışık fikstürde federesyonun işi hiç kolay değil. Peki, TFF, koronavirüs ve İzmir depremi sebebiyle ertelenen maçları ne zaman oynatabilir? Şu ana kadar Hatayspor'un 2 maçı ertelendi. Süper Lig'in 16 Mayıs'a bitmesi mümkün mü, sorusu yanıt arıyor. TFF, Süper Lig'i 16 Mayıs'a kadar bitirebilir mi? İşte Süper Lig'deki hafta içi maçları ve erteleme maçlarının durumu

1157134.jpg
Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR
Bu sezon ilk kez 21 takımla oynanan Süper Lig'de kulüpler her gün yeni bir koronavirüs vakası açıklamaya devam ediyor. Türkiye'nin en üst seviyesinde daha önce Hatayspor'un 2 maçı koronavirüs sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.


Bunun yanı sıra 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sebebiyle de Göztepe - Alanyaspor maçının, ileri bir tarihte oynanacağı duyuruldu


Henüz ligin 8. haftasında iken kulüplerin her hafta yeni koronavirüs vakaları açıklamaları ve sıkışık tempo akıllara bir soruyu getiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tarihinde ilk defa 42 hafta üzerinden oynanacak Süper Lig'i 16 Mayıs'a kadar bitirebilecek mi?


[h=2]Hafta içi oynanacak maçlar[/h]
1156976.jpg
TFF, 42 hafta üzerinden oynanacak Süper Lig'in planlamasını 26 Ağustos'ta açıklamıştı.


Federasyon, ligde 14, 17, 20, 23, 28, 33, 36, 38 ve 41. hafta maçlarının hafta içi oynanacağını duyurmuştu.


[h=2]Süper Lig ne zaman sona erecek?[/h]Süper Lig'de 2019-2020 sezonu koronavirüs salgını sebebiyle 26 Temmuz'da oynanan Kasımpaşa - Başakşehir maçıyla sona ermişti. 2020-2021 sezonu ise 11 Eylül'de Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçıyla başladı.


1156796.jpg
Ligde ilk yarı 24 Ocak 2021’de sona ererken, ikinci yarı 29 Ocak 2021 tarihinde oynanacak maçlar ile başlayacak. Süper Lig'de sezon 16 Mayıs 2021'de sona erecek.


TFF Başkanı Nihat Özdemir, Temmuz ayı içerisinde yaptığı açıklamada, "Sıkışık bir takvim olacak çünkü 16 Mayıs'ta hem Süper Lig'i hem de Türkiye Kupası'nı bitireceğiz. Şenol Güneş ve UEFA bunu istiyor. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz" demişti.


[h=2]Erteleme maçları ne zaman oynanacak?[/h]TFF'nin erteleme maçlarını oynatabilmesi için yeterli sayıda hafta içi fikstürüne ihtiyacı var. Süper Lig'de 9 Kasım Pazartesi itibariyle milli araya girecek. Milli aranın ardından devam eden ilk 3 haftada yani Aralık'ın 10'una kadar hafta içi Avrupa kupası maçları oynanacak. Ancak şu ana kadar ertelenen maçlarda Avrupa'da mücadele etmeyen takımlarımız olduğu için TFF erteleme maçlarını bu dönemde oynatabilir.


Süper Lig'de 12. haftanın ardından (12 Aralık) devam eden süreçte takımlar yoğun bir tempoya girecek. Bu süreçte hem hafta içi maçları oynanacak hem de Türkiye Kupası fikstürü devam edecek.


1152723.jpg
Ocak ayından itibaren 2021'in 14 Şubat'ına kadar hem hafta içi hem de hafta sonu maçları var. Dolayısıyla TFF'nin bu dönemde erteleme maçları oynatmasının imkanı yok.


Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Sivasspor ve Medipol Başakşehir'in elenmesi durumunda ise TFF'nin önünde maç oynatabileceği 8 hafta olacak.


[h=2]Talimat değişebilir mi?[/h]Geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası'nda Pendik ile Düzecespor karşı karşıya gelecekti. Ancak Düzcespor, koronavirüs vakaları sebebiyle maça çıkamadı. TFF Düzcespor'u hükmen mağlup saymış ve Pendikspor'un tur atladığına hükmetmişti. Süper Lig'de özellikle ikinci yarıda fikstürün sıkışmasıyla birlikte TFF'nin buna benzer bir uygulamayı Süper Lig'e uygulaması da ihtimal dahilinde.


Öte yandan geçtiğimiz haftalarda TFF, yeni bir talimatı yürürlüğe sokmuştu. Buna göre Süper Lig ve TFF 1. Lig takımları için bu sezon tanınan 30 kişilik A Takım listesinde eksik oyuncu bildiren kulüplere bu eksik kontenjanlarını 2000 ve yukarısı doğumlu testi yapılmış oyuncuyla doldurma zorunluluğu getirildi.


Bununla birlikte TFF, 30 oyuncu yerine 35 oyuncu üzerinden kadrodaki oyuncu sayısının 14’ün altına düşmesi durumunda maçların ertelenebileceğini karara bağladı.


[h=2]TFF 1. Lig'de de ertelemeler var[/h]18 takımla oynanan TFF 1. Lig'de de şu ana kadar 4 maç koronavirüs sebebiyle, 2 karşılaşma da İzmir depremi sebebiyle ertelendi. 34 hafta üzerinden oynanacak TFF 1. Lig'de fikstürün tamamlanması ise daha kolay görünüyor.


ajansspor.com
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst