gittigidiyor

The Witcher kitaplarının yazarı: “Oyun yüzünden, benim kitaplarım satmıyor.”

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
The Witcher kitaplarının yazarı: “Oyun yüzünden, benim kitaplarım satmıyor.”

Ayrıca yazar, “CD Projekt RED beni ünlü yapmadı. Ben, onları ünlü yaptım.” dedi.





The Witcher kitap serisi, bu kitap serisinin yazarı ve bu seriyi oyun dünyasına taşıyan CD Projekt RED, sanıyoruz ki oyun dünyasının başına gelen en güzel şey. Kitapları hakkında çok fazla yorum yapamayacağız fakat oyun dünyasında şu an hem CD Projekt RED, hem de The Witcher serisi büyük bir sevgi ile karşılanıyor. Bu sevgi, özellikle de serinin son oyunu ile kendini belli etmeye başladı. Çünkü CD Projekt RED, serinin son oyunu ile inanılmaz oyuncu dostu bir yol izledi ve bu sayede oyuncuların gönlünü kazandı. İşte CD Projekt REDbu şekilde oyuncuların gönlünü fethederken, bu serinin kitap yazarı, tam tersine oyuncuları sinirlendiriyor.


the-witcher-3.jpeg

Serinin kitaplarının yazarı Andrzej Sapkowski, Waypoint ekibine verdiği bir röportajda birçok kez bazı şeyleri tekrarladı. Tekrarlanan bu şeylerden ilki, oyun serisi yüzünden kitaplarının satmaması idi ve ikincisi ise CD Projekt RED sayesinde ünlü olmadığını, kendisinin halihazırda ünlü olduğu idi. Andrzej Sapkowski, “CD Projekt RED yüzünden ortada dolaşan bir inanç var. Bu inanca göre beni Polonyasınırları dışında ünlü eden CD Projekt RED. Fakat bu tamamen yanlış. Oyunları popüler yapan benim. Batı ülkelerinde, İngilizce dahil tüm çevirilerim, ilk oyundan önce yayımlanmıştı.” dedi.
Bu noktada yanlış bir şeyler var çünkü ilk The Witcher oyunu, 2006 senesinde piyasaya çıktı. İlk The Witcher kitabı, batı ülkelerine ise 2007 senesinde geldi. Yani Andrzej Sapkowski verdiği röportajda şaşırdı mı, yoksa bilerek mi yalan söyledi, şaşırdık kaldık. Bahsi geçen röportajın devamında bu yazar, video oyunları sektörü hakkında da dürüst bir açıklama yaptı ve video oyunları sektöründe olmasının tek sebebini para olarak açıkladı. Yani para haricinde başka hiçbir şey bu arkadaşın umurunda değil. Bu yazara göre video oyunları, piyasaya zarar veriyor. Çünkü birçok kişi, bu kitapların, oyun sayesindeortaya çıktığını zannediyor. Fakat durum tam tersi. Bu kitaplar olmasa, The Witcher serisi olmayacaktı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst