gittigidiyor

Trt4K Yayında

coolmeen

Vip Üye
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
648
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Trt4K Yayında

EV3pQD.jpg

BZ84XG.jpg

yPEN8L.png

nARE1l.png

4LP064.png


12123 H 15000 DVB-S2

TRT 4K (test) şuan TÜRÇE dublajlı olarak yayında.

Not: 20 Subat'a kadar Test daha sonra tam yayına geçmesi bekleniyor

Türkiye'nin ilk Ultra HD kanalı TRT 4K yarın test yayınına başlıyor. İzlerken gözlerinize inanamayacaksınız



Türksat AŞ, uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yaparak, 4K Ultra HD TV test yayınına başladı.

Türksat AŞ'den alınan bilgiye göre, Mardin, Zeugma ve Nemrut görüntüleri, İstanbul'da yarın başlayıp 30 Kasıma kadar sürecek MÜSİAD High-Tech Port Fuarı'nda Türksat standında ziyaretçilere sergilenecek.

4K Ultra HD televizyon ve uydu alıcıları, teknoloji marketlerinde satışa sunulmaya başladı. Ultra HD yayınların 2015'ten itibaren artacağı bekleniyor. UEFA Euro 2016'da maç yayınlarının Ultra HD 4K olarak yayınlanması hedefleniyor.

Televizyonunuz KGS uyumlu olsun

Türksat uyduları üzerinden yayınlanan 500'ün üzerinde televizyon kanalından 70'i, HD kalitede yayın yapıyor. Türksat tarafından geliştirilen Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (KGS) uyumlu uydu alıcılarında televizyon frekansları otomatik olarak güncelleniyor. Yeni uydu alıcısı veya uydu alıcılı televizyon alacakların Türksat KGS uyumlu ürünleri tercih etmesi tavsiye ediliyor.

Hızla yaygınlaşan Türksat KGS uyumlu ürünlerin listesine http://www.turksat.com.tr/tr/turksat...elleme-sistemi adresinden ulaşılabilecek.

4K Ultra HD TV test yayını, HEVC (H265) destekleyen, uydu alıcılı 4K Ultra HD televizyonlarda, 12123 MHz frekans, Yatay (Horizontal) polarizasyon, 15.000 Sembol Oranı, FEC:3/4 parametreleriyle izlenebiliyor
 

unal45

Aktif Üye
Katılım
26 Haz 2014
Mesajlar
123
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
akhisar
TRT 4K yayına başladı

<LI class=a>TRT televizyonu 4K yani Ultra HD görüntü kalitesinde yayın yapmaya başlıyor. Şimdilik test aşamasında olan yayınlar TRT 4K'da uydu üzerinden izlenebilecek.
190220151726093468769_2.jpg

TRT bugünden itibaren 4K yani Ultra HD çözünürlüğünde yayın yapmaya başlıyor. Televizyonun TRT 4K isimli yeni kanalı şimdilik belli saatlerde 4K yayın yapacak. Önümüzdeki yıldan itibaren yayınların tamamının 4K çözünürlüğünde yapılması planlanıyor.

Özel alıcı gerekiyor

Türksat üzerinden yapılacak deneme yayınlarını 4K çözünürlüğünde izleyebilmek için uyumlu bir televizyona ek olarak 4K uyumlu uydu alıcısı gerekecek. Şu an Türkiye’de çok yeni bir teknoloji olduğu için 4K uydu alıcı sayısı çok fazla değil. Ancak TRT ile işbirliği yapan Vestel, 4K destekli yerli uydu alıcısı ürettiğini açıkladı. Şimdilik televizyonlar üzerinde bütünleşik olarak bu teknoloji bulunmayacak. Ancak önümüzdeki aylarda üzerinde 4K destekli uydu alıcısı olan televizyonlar da satışa sunulacak.
Yayınları izleyebilmek için uydu alıcısının ayarlarını aşağıdaki gibi yapmak gerekiyor:

Frekans: 12123 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 15000

Eğer uydu alıcısı 4K desteğine sahip değilse yayınlar daha düşük çözünürlükle izleniyor.

Fiyatlar düştü

4K yani Ultra HD, 3840x2160 piksel çözünürlük sunuyor. Günümüzde bu çözünürlüğü destekleyen birçok televizyon satılıyor. Bu televizyonlar önceleri çok pahalı olsa da şu anda piyasada 2000 TL’den başlayan fiyatlarla 4K destekli bir ürün satın alınabiliyor.

4K yayıncılığın bir tarafında ise içerik üretimi yer alıyor. Kamera ve fotoğraf makineleri içinde bu çözünürlüğü destekleyen modellerin sayısı da giderek artıyor. Piyasada birçok markanın amatör ya da profesyonel pazara hitap eden 4K çözünürlük sunan video kamera ve fotoğraf makinesi bulunuyor. Aksiyon kamerası GoPro ve Sony'nin Action Cam modellerinin 4K desteği sunan sürümleri de mevcut.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst