gittigidiyor

Türkiye'deki Sabit İnternet Kullanıcısı Azalıyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Türkiye'deki Sabit İnternet Kullanıcısı Azalıyor[/h][h=2]Türkiye'deki internet kullanımıyla ilgili detaylar paylaşılırken güncel durum hakkında bilgi alınabilmesi de mümkün duruma geldi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
turkiye-deki-sabit-internet-kullanicisi-azaliyor.jpg
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde Ulaştırma ve Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından Türkiye'deki internet kullanımıyla ilgili detaylar paylaşıldı.
30 Milyar Lira Yatırım Yapıldı
Paylaşılan bilgilerde özellikle Türkiye'deki alt yapı çalışmalarına yapılan yatırımlar ve internet abone sayısındaki son durum gözler önüne serilirken sabit internet abone sayısında gerilemenin yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'de bilişim sektörüne son 14 yıllık süre içerisinde 30 milyar liralık bir harcamaların yapıldığını belirten Arslan, bu süre içerisinde gerçekleştirilmiş yatırımlar sayesinde Türkiye'nin bu alanda gelişme ve ilerleme kaydettiğini söyledi.
Türkiye'de özellikle sabit internetten mobile geçiş yaparken kullanım oranlarının giderek arttığını belirten Arslan, mobil internet abone sayısının kısa bir süre içerisinde büyük bir artış yaşadığı ve 74 milyona kadar çıktığı belirtildi. Üstelik bu konuda eski rakamlar 28 milyonda kalmıştı.
Sabit İnternette Düşüş Var
Rakamlar her ne kadar büyük bir artış yaşandığını gösterse de son dönemlerdeki mobil kullanımIN artması özellikle sabit internet kullanım oranlarının düşmesine sebep olmuş durumda. Sabit abone sayısı 19 milyon olurken yaşanan son düşüş ile birlikte 11 milyona kadar gerileme görülüyor. Bu bakımdan sabit internet sektöründe şu an için 8 milyonluk bir kayıp bulunuyor. Bu konuda firmaların sunduğu kalite standartlarının altında olan hizmetler nedeniyle sorunların yaşandığı belirtilirken tüm bu gelişmeler mobil kullanımını daha da ön plana çıkmasını sağlamış durumda.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst