gittigidiyor

Vergi ve sigorta prim affı ile ilgili müjde

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre; Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran tarihi borç yapılandırma süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a çekiliyor. Kararla peşin ödemeler ve ilk taksit ödeme süresi de 30 Temmuz'a uzatılacak.
7.6 MİLYON KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ
Tarihi borç yapılandırması kapsamında devlete olan 2 bin liranın altında bulunan 7.6 milyon vatandaşın 4.6 milyar liralık borcu silindi.
Geri ödemesi başlayan veya takip için vergi dairesine bildirilen öğrenim ve katkı kredilerinde gecikme zamlarının da üzeri çizildi.
VERGİDE 178.3 MİLYARLIK YAPILANDIRMA
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre vergi dairelerine 21 Mayıs itibariyle 3 milyon 280 bin mükellef borcunu yapılandırmak için başvurdu ve 4 milyon 884 bin yapılandırma dosyası oluşturuldu.
Toplam 178.3 milyar liralık borç yapılandırılırken, devletin kasasına giren tutar ise 8.2 milyar lira oldu. Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.
Yasaya göre peşin ödemelerin ve ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran olan son ödeme tarihi de 30 Temmuz'a uzamış olacak.
31 Aralık 2022 ve öncesindeki bütün kamuyla ilgili alacak, borçlar yapılandırma kapsamında değerlendiriliyor.
DEVLETİN ALACAĞI 521 MİLYAR
Devletin yaklaşık 521 milyar liralık alacağı bulunuyor.
Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.










Okumaya devam edi
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst